Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší počítač

Od: martinmartin odpovědí: 16 změna:

Dobrý den známy mi chce dát starší počítač, jen se chci zeptat protože on neví jaké ten počítač má vybavení (procesor,grafitská karta ...) tak se chci vás zeptat co by jste si představovali o starším počítači který stál jako nový 30tisíc. děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Třeba rok 2002 - výprodejové kousky a OS WIN XP - ram DDR1- 4GB, procesor Pentium 4 3.0GHz, HDD120GB, ... stál mne 29.000,- a před pár týdny jsem ho stále funkční dal sousedovi pro děcka na blbnutí a na net... on byl rád, dal mi flašku slivovice - já byl rád...

Větší cenu to nemá...

martinmartin
hodnocení

A mislíte ze když ho předelam na win 7 že na ním rozjedu fs17 děkuji

martindonc*

Ja si myslím že ano s menšíma detailama

bfu

Dokud sem nehodíte parametry, tak je vše okolo hádání z křišťálový koule.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Ve kterém roce stál těch 30.000,-Kč.

doplněno 27.01.17 18:29:

Pak lze použít Everest nebo SIW a dozvíš se o něm všechno.

martinmartin
hodnocení

On říkal že ho má 14let +-.

figurek*
hodnocení

1x

Co má váš známý za stroj to opravdu netuším, ale povzpomínal bych, co jsem měl před čtrnácti léty doma a co jsem měl v práci.

Jestli je ten PC starý 14 let, tak v něm asi bude jednojádrový procesor Athlon nebo možná Celeron s frekvencí kolem 330MHz nebo možná lepší Pentium 1 GHz, RAM možná 1 GB ale pravděpodobně pouze 512 MB, HDD maximálně kolem 6 GB a větší nový HDD bude nepřipojitelný. Bude v něm systém Win XP, bude mít starou CD jednotku bez vypalování a pravděpodobně i disketovou mechaniku A. Kdo ještě pamatujete mechaniku A? Na WIN7 nebo dokonce WIN10 vám tahle mašina zdaleka nestačí. Je to muzeální kousek, na kterém budete moci hrát tak leda muzeální hry na muzeálních Windows.

Mnoho zdaru. :)

doplněno 06.02.17 16:41:

kamaráde, repas z jednojádra na dvoujádro se ti nepovede. Například proto, že dvoujádro má jinou připojovací patici, než jednojádro. Musel bys vyměnit základní desku a s ní vlastně úplně všechno, pravděpodobně i zdroj. Z původního PC by ti zbyla jen ta plechová bedna.

martinmartin
hodnocení

On říkal ze to má win xp a že to má vypalovačku.

vykuk*
hodnocení

0x

Zdravím, pochybuju, že je to dobrý známý. Když o takové staré bedně si pamatuje hlavně že byl za 30tis a neví co má v něm za střeva. Buď je to pako co koupí bednu podle obrázku v tescu a pak ten HW bude rád, že tam poběží samotný XPčka nebo nechce, aby jste si mohl zjisti, že podobnej šrot mívaj plný kontajnery ve sběrných dvorech.

Nám doma taky ještě běhá podobný stroj, ale už za tu dobu jsme dokupovali grafiku a RAMku, aby to zvládalo aspoň něco (filmy, net, a hry z tamní doby).

Na bazarech lidi nabízej takové křápy 500-2000 Kč, ale pochybuju, že to někdo koupí. Takové stroje můžou druhý den kleknout. Nevíte, co se podělá, nebo co už je po době životnosti.

Zkuste ještě jiné známé, a věřím, že někomu se něco podobného taky válí doma a třeba budou rádi, že to někomu pomůže.

Jeden známý taky chtěl něco jen na internet a skončil u nějakého miniPC, které se šoupne jen do televize a už to běhá. Podrobnosti o tom neznám. Je to za několik tisíc, ale máte samořejmě záruku.

rv*
hodnocení

0x

Až ho dostaneš, tak otevři bednu a podívej se dovnitř. Žádnou škodu nenaděláš a něco se naučíš. A když pošleš foto, tak ti poradíme, co s tím.

satak
hodnocení

0x

Aspoň dvoujádro Athlon a 2(4)Giga Ram.Vše ostatní je málo i na filmy v mkv(1280x720).

hodnocení

0x

Takový počítač se dá docela obstojně zrychlit a rozjet na něm plno věcí, jen se to musí umět.

Zrychlí se vystrčením z okna, čím vyšší patro, tím bude zrychlení větší. Pak rozjet autem :)

doncmartin
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @hejkal z důvodu porušení pravidel poradny. ]

martondonc
hodnocení

a mislíte že do něho pujde tád dvojjádro.

chizuru*
05.02.17 23:03
ne
satak
Ano,když vyměníš základní desku(procesor,paměti,grafiku)...vlastně i zdroj.
Do dvou tisíc určitě seženeš nějakou použitou bednu s dvoujádrem na "pokusy"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]