Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 10 a zabezpečení

Od: radimr odpovědí: 1 změna:

U Win 10 mi to píše: Ztratili jste přístup ke svému e-mailu. Omylem jsem tedy asi zrušil přístupovou e-mailovou adresu. Jinou adresu nemám a nechci si pořizovat. Je možno se nějakým způsobem vrátit v předchozí stav? Rovněž omylem jsem zadal vstupní heslo do počítače, je možno přistupovat do PC bez hesla?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Do počítače bez hesla přistupuješ v pohodě, pokud jsi před tím v zabezpečení odškrtl volbu nepoužívat heslo. Zpětně to ale asi už nedoženeš. Můžeš po zapnutí počítače zkusit držet klávesu F10 a po vyvolání volby vybrat spuštění v nouzovém režimu. Ale myslím že i tak to bude heslo vyžadovat. Jestli se ti ovšem objeví i volba spustit počítač jako administrátor, a při instalaci nezvolil člověk co Windows instaloval žádné heslo, máš vyhráno. Administrátor je nadřazený správci a má právo měnit, přidávat a odebírat úcty v počítači. Jestli po tobě bude chtít heslo poslední nadějí je pak heslo admin v obou polích nebo administrator Případně pak nechat heslo prázdné a vyplnit jen admin v uživateli. Jestli i to selže, další možností je spustit na počítači Linux z RaM paměti a přes něj vytáhnout heslo. To už ale musíš o počítačích něco málo vědět. Co se týče změny hesla v mailu, tam se s tak jednoduchým řešením můžeš rozloučit. Jestli se ti do něj někdo naboural a nemáš nastavený nouzový zabezpečení mobilním číslem nebo jinou mailovou adresou, správce mailboxu ti nemá jak poslat náhradní heslo a s účtem se tím pádem můžeš rozloučit.
doplněno 01.02.17 12:07: support.microsoft.com/...
doplněno 01.02.17 12:19:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]