Nejste přihlášen/a.
Poradte prosím..Mám nové PC herní Asus cena cca 30tis takže to není žádná stará vykopávka a k tomu nový monitor značky Samsung a nyní kámen úrazu.Nejdte mi to spolu datově prpopjit. Samsung má výstup HDMI - je tam kabel který má oba konce HDMI, Na PC jsem výstup v horní části na HDMI bych řekla že našla, též propojila to s monitorem, ale nic, lítá tam jen na obrazovce kabel HDMI a nějaký analog nebo co..asus monitor starý jde k novému PC připojit v poho ja tam ten kabel s propojením jak se ta ten výstup zašroubovává. Prossím pište je ten, kdo má kompenety těchto značek a nějak to řešil. Vím že to záleží na těch výstupech, ale nechce se mi věřit, že by ten asus to správné HDMI výstup neměl.
Jedná se o PC Počítač Alza GameBox Neo GTX1070 a monitor LED monitor 27" Samsung C27F390 tak doufám, že to propojit jde tak radte..
předpokladem úspěšné pomoci je dodat fotky výstzpu z PC a vstupu na TV, nemo lépe odtajnit typ PC tak I TV , nebo alespoň od pc sdělit přesný typ grafické karty. Pokud to u PC nevíte , stáhněte si prográmek CPU-Z . Ten se neinstaluje, jen se spustí a on vám prozradí, jaká je v PC grafická karta.
111: na co fotky vstupů u TV,když to potřebuje propojit s monitorem? Když budu mít problém s autem tak budu fotit ledničku a žádat radu?
CPU-Z není potřeba instalovat? Info. píše něco jiného.Jakou máte verzi bez instalace?
Souhrnné informace o CPU-Z
Licence:
Freeware
Autor:
Potřeba instalace:
ano
Domovská stránka:
Velikost souboru:
1,5 MB
Operační systém:
Windows XP/Vista/7/7 64bit/8/8 64bit/10/10 64bit
Zdravím ,aby se vám dalo rozumně odpovědět , musíme vědět přesný název vašich komponentů. Značka toho moc nepoví- berete na vědomí? Pokud možno foto zadní časti monitoru Samsung a to samé u Asusu. Jen na okraj pokud je to ,,herní " PC má svou dedikovanou grafickou kartu . A vy zapojujete HDMI do horní části PC , což by měla být I/O základní desky..jen domněnka...
předně samsung by měl mít vstup (pardon nemyslel jsem vsup, ani VŠUP)
Je to počítač ci notebook? info o připojených zařízení dá třeba hwinfo64, také bez nutnosti instalace jako cpu-z.
nerozumím "lítá tam jen na obrazovce kabel HDMI a nějaký analog nebo co"
Funguje jiná obrazovka s aušusem? Funguje jiné počítadlo s ťamtungem?
Zdravím , pokud zapojíte kabel HDMI do PC viz obrázek (červená šipka) a druhý konec do monitoru (to nebudu ukazovat jiný konektor HDMI tam by neměl být) je stav který popisujete?
No právě divné, to jsem zkoušela a nejde to stejně. Nevím jestli se ten monitor nemá aktivovat ještě nějak jinak (samozřejmě zapojení do el.proudu je)..to zapojení pod tím (pod tou šipkou, to je Asusuvé) a to je zapojení se starým monitorem Asus ok. Ale ještě to zkusím jednou...
jsem pohledal a na stránce dole jsou ovladače pro Monitor. Máte je nainstalované? samsung.com/...
Tak žádné ovladače nainstalované nemám, nevěděla jsem, že při koupi novégho monitoru se musí instalovat ovladače..
Není možná aby to nešlo. Propojte hdmi kabelem výstup z grafiky hdmi a zastrčte do hdmi v monitoru a musí to chodit. Možná musíte navolit vstup u monitoru hdmi. Některý to dělají automaticky. Jinak zkusit jiný kabel hdmi.
Taky předpokládám, že nejsou potřeba. Pokud máte propojení kabelem hdmi, tak se zkuste dostat na monitoru do menu a vyberte vstup hdmi.
Alternativně se při spuštění počítače zkuste dostat do jeho bios - obvykle opakovaným tlačítka del. Tak bude PC v nějakém standardním grafickém režimu a někde nastavte hdmi jako primární grafický výstup.
Alternativně spustěte windows v safe módu - při startu tiskněte F8 a vyberte safe mode a pokud monitor začne zobrazovat, navolte v ovládacích panelech pro zobrazení nějaké běžné hodnoty. A restartujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.