Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plugin instalace

Od: ernie® odpovědí: 2 změna:

Zdravím

Neporadil by nějaký zkušený ajťák, jak nainstalovat plugin do GIMPu? Konkrétně mi jde o první link "GIMP beautify"na odkazu zde sites.google.com/...

Dostanu se na nabídku efektů, ale po rozkliknutí příslušného na mě zírá textový soubor. To jej mám nějak zkopírovat nebo co?

Dík

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

0x

Jak jsi to instaloval? Z balíčku nebo github + make? Balíky gimp-data-extras a gimp-plugin-registry se předtím nainstalovaly správně? A menu filtrů jako je na obrázku zde teda vidíš nebo už místo něj vyleze ten texťák? Připadá mi, že buď chybí něco v GIMPu nebo ten plug-in nemá oprávnění ke spuštění a proto se otevírá jako text. chmod +x by to mohl spravit. Zkus se podívat do těchto dvou umístění, jestli v některém z nich je soubor beautify a jestli opravdu je spustitelný (executable):

/usr/lib/gimp/2.0/plug-ins
~/.gimp/plug-ins

Zkusil jsem ten plug-in napřed nainstalovat z balíčku po přidání ppa odtud (ppa:hda-me/gimp-beautify) a s GIMPem 2.8 to funguje jak má bez další práce. A když balík odstraním, zkompiluju verzi z githubu (je potřeba mít nainstalovaný libgimp2.0-dev) a zkopíruju do plug-ins, tak to kupodivu funguje taky. Ale v prvním případě jsou pod menu Beautify ještě položky Border a Skin Whitening, což ve verzi z githubu chybí.

doplněno 23.01.17 19:33:

Na těch stránkách ubuntuperfectdesktop je odkaz na github - na něm je vpravo nad seznamem souborů zelený tlačítko Clone or download a po kliknutí na něj lze stáhnout všechny soubory v archivu. Ale pak si to musíš sám zkompilovat (stačí jen make) a až výsledný soubor zkopírovat do složky s pluginy. Nebo to zkus radši přes PPA, mělo by to být spolehlivější i jednodušší a stejně je potřeba doinstalovat i některé další balíčky, viz. tvůj odkaz.

Ale stejně mám takový blbý pocit.. na jakém operačním systému to děláš?

hodnocení

Dík za odpověď. Blbě jsem to napsal. Neměl jsem samozřejmě na mysli instalaci, ale STAŽENÍ. Nemůžu najít na těch stránkách soubor nebo balík ke stažení . Předtím jsem stáhnul a nainstaloval například HDR plugin do příslušné složky GIMPu v systému a pracuje normálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]