Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Neporadil by nějaký zkušený ajťák, jak nainstalovat plugin do GIMPu? Konkrétně mi jde o první link "GIMP beautify"na odkazu zde sites.google.com/...
Dostanu se na nabídku efektů, ale po rozkliknutí příslušného na mě zírá textový soubor. To jej mám nějak zkopírovat nebo co?
Dík
Jak jsi to instaloval? Z balíčku nebo github + make? Balíky gimp-data-extras a gimp-plugin-registry se předtím nainstalovaly správně? A menu filtrů jako je na obrázku zde teda vidíš nebo už místo něj vyleze ten texťák? Připadá mi, že buď chybí něco v GIMPu nebo ten plug-in nemá oprávnění ke spuštění a proto se otevírá jako text. chmod +x by to mohl spravit. Zkus se podívat do těchto dvou umístění, jestli v některém z nich je soubor beautify a jestli opravdu je spustitelný (executable):
/usr/lib/gimp/2.0/plug-ins
~/.gimp/plug-ins
Zkusil jsem ten plug-in napřed nainstalovat z balíčku po přidání ppa odtud (ppa:hda-me/gimp-beautify) a s GIMPem 2.8 to funguje jak má bez další práce. A když balík odstraním, zkompiluju verzi z githubu (je potřeba mít nainstalovaný libgimp2.0-dev) a zkopíruju do plug-ins, tak to kupodivu funguje taky. Ale v prvním případě jsou pod menu Beautify ještě položky Border a Skin Whitening, což ve verzi z githubu chybí.
Na těch stránkách ubuntuperfectdesktop je odkaz na github - na něm je vpravo nad seznamem souborů zelený tlačítko Clone or download a po kliknutí na něj lze stáhnout všechny soubory v archivu. Ale pak si to musíš sám zkompilovat (stačí jen make) a až výsledný soubor zkopírovat do složky s pluginy. Nebo to zkus radši přes PPA, mělo by to být spolehlivější i jednodušší a stejně je potřeba doinstalovat i některé další balíčky, viz. tvůj odkaz.
Ale stejně mám takový blbý pocit.. na jakém operačním systému to děláš?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.