Nejste přihlášen/a.
Zdravim, někde sem čet, že když na internetu najdu obrázek, tak po kliknutí pravym tlačítkem na něj tam je možnost vyhledat další stránky, kde ten obrázek je. Ale já tam po kliknutí pravym nic takovýho nemam nebo o tom aspoň nevim.
Když jsem vyhledala obrázek na Googlu a klikla na něj (tzn. nebyla jsem ještě na stránce s tím obrázkem), tak se mi zobrazila možnost "vyhledat obrázek pomocí vyhledavače Google". Což mi vlastně našlo další stránky, kde se obrázek vyskytuje. Není to ono?
Asi to neni to co sem čet, protože mě to našlo jen podobný obrázky. Nebo by to možná nenašlo stejně, jestli je ten obrázek nějak těžko dohledatelnej. Ale i tak dík.
Je to ono - aspoň takhle to funguje u prohlížeče Google Chrome - mám obrázek, kliknu pravým tlačítkem myši a předposlední nabídka dole je "vyhledat obrázek pomocí vyhledávače google". Pokud na to sjedete a kliknete, otevře se vám nové okno s vyhledávačem a nahoře ve vyhledavacím poli bude ten obrázek, co hledáte a většinou vedle něj nějaký popis, co si vyhledávač myslí, že ten obrázek znamená (někdy je o slušný nesmysl, takže to chce přepsat na něco více odpovídajícího). Pod vyhled. polem máte info o obrázku, podle kterého hledáte (rozměr atd.) a pak jsou už klasicky výsledky (pokud to nějaké najde).
Lze takle vyhledávat třeba i podle obrázků, které jste si třeba kdysi odněkud stáhnul a máte je uložené na pevném disku - typicky !někde na netu byla sada nějakých fotek, vy jste si stáhnul jenom jednu a teď byste chtěl ty další, ale už nevíte, na kterém webu ty fotky byly. tam se ale pak postupuje tak, že si dáte ve vyhledávači "vyhledat podle obrázku", pak nahrát obrázek do vyhledávače" (tzn. najít si ho na disku v pc) a provést nahrávání a pak už jen dát vyhledat.
Lze takhle třeba i kontrolovat, pokud jste autor nějakých fotek, dal jste je někam na svůj web a někdo vám je "ukradl" - použil vaše fotky třeba na svůj web (tj. porušil vaše autorská práva).
Docela často se ale stane to, co se asi stalo vám - hledá (najde) to jen podobné (pokud už vůbec nějaké), protože je spousta webů (typicky třeba různá diskusní fóra apod.) která nenechají (většinou úmyslně) ve svém obsahu "šmejdit" vyhledávače a i když tam třeba ty obrázky, které vy hledáte, jsou, tak vyhledávač je nenajde, protože je předtím při indexování prostě neměl možnost vidět (autor webu vyhledávači zakázal, aby ty obrázky viděl). Používám vyhledávání "podle obrázků" poměrně hodně často a čím dál tím víc se setkávám právě s tím, že i když vím, že ty fotky prostě na webech jsou, tak vyhledávač mi ukáže, že nejsou a v nejlepším případě mi nabídne "podobné", většinou ale vůbec žádné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.