Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BSOD@HD4000 při připojení obrazovky Win8.1

Od: dextel odpovědí: 2 změna:

Když připojím VGA zobrazovač přes minidp-vga redukce ( někdy blbne, ale zjistil jsem že jen při zapojení do docku sklávesnicí, při zapojení do tabletu OK.) na systému s windows 8.1 na notebooku, tak mi to hodí BSOD? Nevíte proč? SYSTEM_EXCEPTION_NOT_HANDLED - driver igdkmd64.sys Intel HD Graphics Drivers for Windows 8(R) 10.18.10.4061

Ale je to náladové, prostě po tom co jsem zapojil jiný monitor, to začlo dělat. Může si windows nebo driver (nebo snad minidp redukce v eeprom) držet nějaká stavová/konfigručaní data monitoru (rozliš, rate, různé blank intervaly)?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ve složce "Minidump" jsou reporty BSOD - ty by se mohly dešifrovat a určit přímo důvod modré smrti... podle popisu je to ovladač grafické karty - tj. od karty přes konektor...

Pokud redukce "někdy blbne", může tam být zkrat nebo studený spoj, který je nebezpečný pro chod GK a ovladače raději PC shodí... Zkuste nejprve jinou redukci, pak aktualizovat ovladače ... a nebo rovnou servis a nebudete se trápit pokusy celý týden.

dextel
hodnocení

Pozor, ty podmínky nefunkčnosti mám konkrétně zjištěné, kdy ano a kdy ne, ale Je to dlouhý seznam podmínek (a mám teď na mysli problém, že to hodí BSOD a né že jen bliká obraz, jak je v odkazu nahoře):

-displayport Redukce je zapojena pouze do klávesnicového doku (v tabletu no problem) [může být problém elektrický nebo driveru, pokud jde signál nějak multiplexován do konektoru doku]
- do minidp redukce je zapojen jen VGA zobrazovač (monitor, projektor) (HDMI, no problem, DVI nemohu testovat)
- blbne i při zapojením monitoru před zapnutím noťasu (nehodí BSOD, ale bliká)
-v linuxu netestováno zatím (problém BSOD jsem objevil až po problému s blikáním, kdy v linuxu nebyl problém)
-vga monitory zapojen přes redukci na jiných noteboocích bez problému.

Kde by tedy mohl být problém? Podle mě redukce je v tom nevinně. Problém je podle mě v driverech či windows, nebo souvisí s tím dokem, protože při zapojení rovnou do tabletu ani neBSODuje ani nebliká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]