Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC-po spuštění videa,PC- zkolabuje

Od: viky® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Prosím o radu, co může PC být? Co bude potřeba vyměnit, jak může být oprava drahá?

Co dělá starší PC. Když byl naposledy u pana doktora / servis/ máme tam nový silnější ventilátor, čištění, vloženo 1000 GB na ukládání filmů, video. Tento starší PC šlape, jak hodinky, ale používal se jen na zprávy, filmy, videa, facebook. Vzhledem k tomu, že PC používá starší osoba, tak je vše uděláno tak, aby bylo jednoduché ovládání. PC několikrát při spuštění videa napsal " Je přetížen" Něco v tom smyslu, vždy to zmizelo, než jsem přišla se na to podívat. Nyní = PC může běžet celý den, číst na internetu vše, prohlížet foto. Ale jakmile se pustí video, za chvilku PC zkolabuje. To samé PC udělá, když se otevře facebook, nebo spustí film. Když se opět PC pustí může se zase používat, jen ne video, film, facebook. Poradí mi někdo, co tomu může být? Ptám se z toho důvodu, zda je lepší PC odepsat, nebo opravit? Předem děkuji za všechny informace. Viky

doplněno 29.03.17 01:07:

Stačilo vyměnit ventilátor a PC je OK.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

0x
Pokuď je to jednojádro,tak nic...
Pokuď je "novější",tak špatně osazené chlazení...,špatný kontakt grafiky,chyba na základní desce,vadná paměť...může být i usmažený procesor...

dtd
hodnocení

0x

Může to být cokoliv od HW, SW, ovladač, dokonce i program. Bude se to blbě zjišťovat, jednou mi přesně tohle dělalala novější verze Skype.

Muselo by se začít od čisté instalace systému a pak pokračovat dál krok po kroku.

davidc

Já bych třeba začal od HW po SW. Nejlepší je přece zkontrolovat, jestli jsou v pořádku zapojeny všechny komponenty než udělat takovou změnu.

hodnocení

0x

začněte prosím vypsáním HW - bez toho nemůžeme doporučit nic

rv*
hodnocení

0x

U staršího PC se budete stále nad něčím zlobit. Tady to může být přehřívání grafické karty nebo procesoru nebo třeba bude stačit nainstalovat nový grafický ovladač. Pokud se PC používá často, šel bych do nového - i ten nejlevnější bude na filmy s rezervou postačovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]