Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozhodl jsem se, že si budu přividělávat youtubem, protože mě vždycky bavil stříh videí a věci okolo toho, ale pořád bych potřeboval vědět pár věcí, které jsem nikde nenašel.
1) Jak zjistím jakou hudbu ve videu můžu použít a jakou ne?
2) Když si vyberu nějakou písničku, kterou chci mít ve videu, tak si musím najít nějakou zremixovanou verzi?
3) Můžu do videa dát např. záběry z nějakého traileru na film, aniž by to bylo porušování autorských práv?
Omlouvám se za ty hloupě dotazy, ale chci si být jistý, že mi ty videa opravdu pujdou zpoplatnit
Děkuji předem za odpovědi.
Použít jiné než vlastní dílo můžete pouze se souhlasem jeho autora. Nebo si vyberte "svobodnou hudbu". TZv. "zremixování" nahrávek podle mne neznamená, že nepůjde o porušení autorských práv.
Přesné podmínky najdete na YouTube, mám dojem, že byste tam měl najít i nějakou hudbu k použití. Případně můžete nahrávat videa bez hudby...
Ani záběry z cizích filmů podle mne nejsou volně použitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.