Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní deska?

Od: jakub39 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, mam tuhle grafickou kartu m.heureka.cz/... a chtel bych Vás poprosit o názor jakou základní desku vybrat? Podle grafiky asi poznáte, ze nejake ty hry občas zahraji ale blázen do her nejsem. Proste nejakou desku, ktera si bude s grafikou dobre rozumět a dekuju za "odborné"odůvodnění proc prave takovou či takovou desku. Preferuji MSI ale nebráním se i jiným. Moc diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Musíte napsat jaký máte CPU , nebo ho budete teprve kupovat?

doplněno 18.01.17 13:58:

Tak kupte tuto desku. alza.cz/...

Naprosto vyhovující na i3, i5 , pokud nebudete kupovat procesor s K, tam potom deska : alza.cz/...

doplněno 18.01.17 14:01:

A paměti RAM máte DDR 4?

jaku39
hodnocení

Jej uplne sem zapomenul. Urcite bych chtel socket 1151...teprve budu kupovat, nevim zatim presne který ale bud 6 nebo 7 generace i5.
asitakhle

Pokud hodláte instalovat W7/8, tak 7 generace Kaby Lake je nepodporuje. Pozor na to.

MSI Mortar B150/250 bude asi nejlepší.

jakub39
Tak to jsem třeba nevedel, beru v úvahu, diky.
jakub39

No asi takhle...mám tu nvidii gtx 960 a je v pc uplně nevyužitá, protože zbytek pc je hodně starý, tak to chci doladit a vyměnit desku, procesor a RAM. Zajímalo mě taky jestli je nějaký podstatný rozdíl mezi chipsety...jestli nějak prakticky využiju Z270, Z170 a nebo stačí z nižší řady?

doplněno 18.01.17 23:50:

nebo spíše jaký je mezi něma rozdíl? pak už si asi sám odpovím jestli to využiju nebo ne.

asitakhle

Z170/270 jsou určené pro taktovací procesory s písmenem K.

Pokud nejste fanda do taktování, tak bych to nekupoval a zůstal u osvědčené B150/250.

Jednak je deska i procesor o hodně dražší a jednak přísrůstek výkonu neodpovídá navýšené ceně.

Taktování mělo smysl v dřevních dobách počítačů, kdy se honil každý MHz a navíc to zvýšení výkonu bylo u koupených procesorů zadarmo.

Tady je jedna osvědčená vzorová sestava pro W7/8 nejčastěji používaná na fórech, vyberte si z toho co potřebujete dokoupit

Pokud chcete W10 stačí vyměnit desku za B250 a procesor za KabyLake.

czc.cz/...

doplněno 19.01.17 14:49:

A ještě vyměnit rychlejší paměti 240MHz czc.cz/...

jakub39

Fanda taktování určitě nejsem, jen chci mít doma trochu "solidní" pc a když bude chuť si někdy zahrát nějakou hru, tak at je to trochu nachystané.

Jen mě zajímalo jestli o něco důležitého nepřijdu, když třeba koupím desku se starším chipsetem a nebo jestli něco jiného (důležitého) nebude desce chybět...ale asi teda ne :) O peníze mi nejde ale zase nechci kupovat něco zbytečně. No a s tím systémem mi určitě zatím vystačí skvělá win 7 až v budoucnu by se měnilo na jiný systém.

asitakhle

Díval jsem se na ovladače nových desek B250 a přestože Intel deklaroval nepodporu W7/8, tak někteří výrobbci ke svým deskám dodávají ovladače i pro tyto starší systémy (asi kvuli prodejnosti), takže jediné co by nešlo je integrovaná grafika v procesoru, pro kterou je napsaný ovladač od INTELu jen pro W10

Tady jsou např. ovladače pro W7/8/10 k desce B 250 Mortar

cz.msi.com/...

Pokud chcete starší systém W7/8 na 7 generaci procesorů a nebudete používat integrovanou grafiku, tak by to mělo jít.

hodnocení

0x

ta karta se ještě dá, ale už to není "top"...

Mrkněte se, co jsem před pár dny objednával já po velmi důkladném výběru a debatách...:

- CPU Intel Pentium G4560 (3,5 GHz, 3MB, LGA 1151) BOX, KabyLake1

- RAM CRUCIAL 8GB DDR4 2400MHz, CL16, Ballistix Sport LT1

- Gigabyte B250M-D3H, s.1151, DDR4, mATX1 (herní základ)

- Case SilentiumPC Brutus M10, 2xUSB3.0, card reader (nejlepší poměr ceny a kvality)

do toho SSD a WIN10 - bohužel, i já musím své W7 upgradovat na W10 kvůli KabyLake ...

doplněno 19.01.17 08:29: verzí "Z170"jen u MSI je cca 20 ! czc.cz/... frekvence 3800/3600 ve prospěch Z270, sem tam konektor navíc... 1500,- rozdíl, tj. dražší o 35%Já bych ty peníze nedal...
asitakhle

Velice dobrá levná sestava s možností upgrade.

Intel se vytáhl, kdy novým Pentiím dal do vínku stejný počet vláken jako staršímu i3 6100

Lze tak získat stejně výkonné CPU o 1800Kč levněji.

czc.cz/...

Původní pentia měly jen dvě jádra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]