Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý signál wifi i po výměně modemu

Od: zajda888® odpovědí: 8 změna:

Hezký den,

mám internet od o2,pevná linka VDSL 2,rychlost 40 Mbit,k tomu 4 roky starý modem Huawei 622.

Přes kabel mi jede internet přes 40 Mbit,Wifi mezi 4-6 Mbit,s výpadky.

Chytl jsem nerva,koupil dnes nový modem od o2,Zyxel,zapojil,zkusil změřit rychlost připojení.

Přes kabel 50 Mbit, Wifi měřená na mobilu 26 Mbit. Super.

Za 10 minut opakuju měření,přes kabel rychlost konstantní,wifi padla na 3,5 Mbit.

Další měření za 5 minut,přes kabel stále 40 Mbit, wifi 0,9 Mbit. Údaje jsou download. Upload 4 Mbit.

Neví někdo,co je u mě za problém? Vzdálenost od VDSL ústředny OK. Technik o2 mi v poledne pinkl linku,v pořádku.

Už mě nic nenapadá a nervy pracují,prosím o nějaký nápad.

Moc díky.

doplněno 17.01.17 16:54:

Od ústředny jsem vzdušnou čarou asi 400 metrů.

Agregaci z hlavy nevím,zeptám se syna jak dorazí z práce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil bych se podívat do nastavení modemu na nastavení kanálu. Při pevném nastaveném kanálu bych zkusil nastavit Auto. Při solidní rychlosti přes kabel to může být rušením z okolí. I při malém počtu jiných sítí to může způsobovat jiná síť, nastavená na stejný kanál. Při tom bych zkontroloval i nastavený výkon wifi v modemu.

111®
hodnocení

2x

když nevíte jak na tom jste,stáhnete sinssider, nainstalujte a koukněte na sítě, najdete tamjak svoji, tak oklní a kanály na nichž vysílají a jak silný signál mají. Podle toho se pak můžete zařídit který kanál je nejméně rušený. Dávat režim provozu na Auto není dobré, pak to pohledává mezi b a g normou, lépe je nastavit na g notmu napevno. Ono je něco jiného rychlost na wifi a na kabelu, pokud to drží na kabelu agregaci bych vyneechal... spíš se nemůže zorientovat samotná wifi , což může být rušením...klesá to proto, že nerozezná datové pakety správně , vyhodbocuje chybovost, a any to napravila snižuje přenosovou rychlos, aby se dosáhlo kvality...může to jít aždo stavu odpojení...

hodnocení

Sinssider není free ale mám pocit,že je nějaká appka na Android která diagnostikuje okolní sítě.

Momentálně je nastaven kanál 10,myslím že lepší jsem měl 11. Nebo 6 tuším.

Agregace v případě wifi není důležitá,mi před chvílí sdělila paní od o2.

Agregace...nezáleží zda jsi přes wifi a nebo kabel, jde o tvé internetové připojení. Nicméně když to přes kabel jede ok tak to bude 100% zarušení. NEHÁDEJ kanály, ale laskavě jsi je proskenuj jak je tu už řečeno (i na na android je třeba wifi analyzer, ale zase mobil nemá takovou anténu jako NB) a zvol nějaký nezarušený. Kanály mají přesahy, takže když je ten vedle volného je zasekaný tak je lepší zvolit kolikrát raději nějaký drobet zarušený než ten volný...
A lidi, uvědomte si laskavě, že když si takhle humpolácky nastavujete (tedy nenastavujete) wifi tak děláte problémy sousedům...

hodnocení

Kanály jsem si proskenoval,mam v dosahu jednu jedinou síť,ktera používá kanály jiné než já.
Já nevím,co jsem dělal humpolácky,modem byl nastaven od o2,ja si pouze změnil přístup.heslo.
No a když padla rychlost downloadu,jen jsem začal hledat problém.
Před chvílí byl download 29 Mbit tak snad to tak zůstane a nebude už kolísat.
Děkuji všem za rady.
111®
17.01.17 18:57

111®
hodnocení

0x

agregace je kolik? 10:1,20:1, 50:1? od ústřednajsi kolik? koukni

rv*
hodnocení

0x

Třeba je problém v mobilu. Utržená anténa - Jakou ukazuje sílu wifi signálu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]