Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blbne kurzor

Od: jarina odpovědí: 2 změna:

Zdravím, občas se mi stane na notebooku s Windows 8, že začne blbnout kurzor v tom smyslu, že sice pohybovat myšmi, touchpadem, trackpointem lze OK, ale klikání funguje sporadicky už. Například lze označovat ikony pouze na ploše., nelze kdekolik označovat text, scrollovat. System tray nereaguje. Restart explorer.exe jsem zkoušel, bez výsledku.

Stane se to nějak, když se podělá drag & drop. také neustále na obrazovce visí ikonka souboru s nápisem přesunout.Jako kdyby systém nějak čekal na dokončení akce drag & drop a do té doby rozhasil ovládání. Nevíte, jak to opravit při zachování spuštěných aplikací?

PS: ovládání perem a prstem je nedotčené. Ovládání klávesnicí také funguje úplně

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

A nebylo by lepší se Windows 8 zbavit po Vistách nejhorší OS.

jarina
hodnocení

Problém je, že daný notebook je relativně exotický, pero, gps ,senzory, sim, 2 foťáky, nevím jak by to linux rozchodil. Navíc ho fakt využívám dotykově často, a to v tom windows 8 jde fakt dobře, . Zkoušel jsem gnome na waylandu a nic moc fuknčnost ve fedoře 25. Rád používám linux na noteboocích, kde to funguje kompletně a bezproblémů)

navíc jsem potřeboval ten notebook přizpůsobit relativně:
- tpfancontrol - aby furt nefuněl (vrčící) větrák
- remapování kláves ( Prinscreen, End<-> Insert, ->Shift)
-Throttlestop- vypínání turba, limitování TDP

Umí něco z toho linux?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]