Nejste přihlášen/a.
Televizor LG 32LE5300 (asi 4-5 let starý) nenačítá nově pořízený externí disk Western Digital Elements Portable 1TB (NTFS, s PC a ntb funguje disk bezvadně včetně přehrávání filmů). Po připojení tv krátce zahlásí "USB paměť není v pořádku" a při pokusech o přepnutí na USB vždy pouze "žádná USB paměť". Co se s tím dá dělat?
Děkuju za radu!
A předtím nějaký disk načítal? Jak velký? Třeba to neumí... moje TV načte 2TB, ale 3TB už nezvládne.
Zkusil bych aktualizovat firmware, pokud to TV umožňuje.
Je disk v GPT? Je možné že bedna umí jen MBR partition scheme a nové neumí. Nebo je tam na disku rovnou frklá partition bez tabulky?
Dočetl jsem se, že nové WD disky jsou GPT. Přeformátování na MBR by mohlo být řešením, jenom nevím jak. Jde to ve Windows 10 ve správě disků, nebo je třeba nějaký program?
windows to neumí bezztrátově (musí se všechny oddíly smazat nejprve, diskpart clean). v linuxu je na to příkaz tuším cgdisk, parted, gparted, se zachováním oddílů
Dobrý den. Já myslím, že TV není přizpúsobena na 1T. Já mám např. domácí kino a flash disk se načte pouze v případě, že na něm není více jak 200 souborů (bez ohledu na velikost v G) . Ale v PC se načte normálně.
Teď jsem se dočetl, že zvládne přehrát 1T a méně, tak to by neměl být problém, ale nemusí fungovat správně, pokud nemá svůj zdroj napájení, což už tady někdo napsal. Podívejte se do manuálu, pokud ho máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.