Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutí notebooku hlavním vypínačem

Od: tttula® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jelikož se mi stává někdy až dvakrát v měsíci, že zamrzne kurzor a já musím vypnout notebook hlavním vypínačem, což údajně není pro počítač dobré. Pokud se tak stává 2x do měsíce, může to být v mém případě vážný problém? Děkuji za radu a přeji krásný den. Jan. V.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

0x
Nepíšete jaký operační systém...asi windous, u Linuxu se to nestává...
Vyčistit,oddinstalovat co už nepoužíváte.Pak provést zálohu systému na jiný než systémový disk.
Zavčas přejít(koupit) vyšší verzi windows...

111®
hodnocení

0x

a co si tak nastavit v režimu napájení přímo možnost vypínat NB vypínačem?

notebook

Máte pravdu, je to nejjednodušší řešení.

Já mám na tlačítko nastavené vypnutí a na zavření víka hibernaci. Podle toho si můžu zvolit do jakého stavu uvedu notebook, když na něm přestávám pracovat.

Tazatel asi myslel, že musí dlouze držet tlačítko, aby se to vypnulo, protože nic nereaguje. Vaše rada by pomohla vypnout notebook správně (ne vynuceně), ale s použitím tlačítka.

111®

no když se hryzne systém tak stejně jiné možnosti nemá. Dala by se vytáhnout baterka, což nedoporučuji, dá se odpojit adaptér, což také nedoporučuji:

Zbývá dloze podržet vypínač.

hodnocení

DOBRÝ DEN,DĚKUJI VŠEM ZA SNAHU POMOCI.ZATÍM ,ALE NEMÁM ODPOVĚD NA MOU OTÁZKU A TA JE = DLOUHÉ PŘIDRŽENÍ HLAVNÍHO VYPÍNAČE PŘI SITUACI,KDY ŽÁDNÁ JINÁ KLÁVESA NEREAGUJE,JELIKOŽ ZAMRZNUL KURZOR,JINÍ ŘÍKAJÍ,ŽE SE TO SEKLO,ZADŘELO ATD...TAK JESTLI TOTO TVRDÉ VYPNUTÍ NOTEBOOKU ASI 2x V MĚSÍCI ŠKODÍ,NEBO ŠKODÍ HODNĚ ,NEBO NEŠKODÍ NOTEBOOKU.

DODÁM,ŽE MÁM WINDIWS 7 -DŘÍVE TAM BYL XP A UŽ TEHDY SE OBČAS STALO,ŽE SE TO SEKLO.NOTEBOOK JE MSI VR 705.JEŠTĚ JEDNOU VŠEM MOC DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÝ DEN.JAN.V.

Notebooku ani velkému PC to vůbec neuškodí, jediný rozdíl proti regulérnímu vypnutí je v tom, že se neuloží a neukončí programy, což většinou vůbec nevadí ;)

111®

zapni hlavu, proč to asi ten krám umí? Není to určeno ke keždodennímu vypínání to se nastaví ve správci napájení.
Ale svůj důvod pro případ nouze to má. To má nakonec každej stroj "Nouzové vypnutí" a nežeší se jak moc to škodí_ Větší škody jsou na životech jak na strojích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]