Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Macbook v liště hlásí o 3% víc baterie než

Od: jarina odpovědí: 3 změna:

Dnes jsem si všiml že macbook Crystalwell 15" retina pro hlásí v liště procenta baterie např 59%, zatímco pmset -g rawlog hlásí 56% ( ve stejný okmažika samozřejmě). Běží na baterii. Oba časy zbývajícího času jsou stejné (5h 24 min no není to pěkné?). Fully charged capacity je 7524 mAh (bohužel factory je 8400 mAh, baterka má 300 cyklů) a aktuální 4250 mAh.
Kde se bere ten rozdíl? Dřív jsem si toho nevšiml.

Dále by mě zajímalo proč fully charged capacity fluktuuje v různém stavu nabití od 8100 do 7500 mAh. To je jako nějaký neustálé přepočítávání?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

0x
Údaje se stále přepočítávají z aktuálního "napětí" baterie a odběru spuštěných zařízení...Neřešte to!Vaše starosti bych chtěl mít...
jarina
hodnocení

A jaké údaje že se to přepočítávají? Jak se tedy hodnoty na liště(vyšší) a hodnoty v pmset -g rawlog definují/vypočtou, odyž sú tedy rozdilne?

111®
hodnocení

0x

nepodstatné, horší je stav baterie nabita a NB nejde na baterku spustit, měřením se zjistilo že nemá napětí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]