Nejste přihlášen/a.
Zdravím, známý si chce pořídit svoje první PC, požádal mě o pomoc s výběrem. Stačil by méně náročný kancelářský PC, prý chce aby mu tam šel CAD (ty 2D CADy snad moc náročné nejsou), cenu neřekl, chce abych něco nabídl.
Kupovat budeme na CZC.cz, rozmýšlím mezi jejich sestavou "CZC PC OFFICE"za 18 000 kč, a nebo jsem dal dohromady vlastní za podobnou cenu:
Podaďte jestli by moje sestava fungovala, nebo raději vzít tu jejich (netušim co je vevnitř), a jestli to je rozumná cena (bojim se levných komponent které rychleji stárnou, proto bych osobně s cenou dolu nešel).
Díky
Ohledně sestav a komponent Vám poradí další.
Já jenom k tomu zastarávání: Ať koupíte sebedražší komponenty, budou stárnout stejně rychle. Za půl roku bude PC starý, přestože ještě dalších 18 měsíců poběží záruka.
Ta jejich řada office je na tom podobně. Sice se mi nelíbí skříň, ale to je kosmetický detail. Jako kancelářské PC je to více než dobré, někteří podobné sestavy mají jako herní Volba 120 SSD+1TB HDD je myslím ideální, HDD neslouží jako záloha ale jako pracovní disk se soubory. Zálohuje se samozřejmě na externí disk minimálně.
v té sestavě je uplně k prdu ta cdromka..jde řešit přes usb...a hlavně tam chybí grafika...ta integrovaná z desky to nezachrání...dále chybí chladič na procesor...a osobně bych dal víc jak 8gb ram...
Procesor může být klidně za 1800Kč (např. Athlon X4 845-Carrizo) a zbude dost peněz na grafickou kartu (ale pro 2D CAD stačí v podstatě i integrovaná grafika, nebo obyčejná samostatná...v ceně do 2000Kč bohatě).
? Mám CAD na stole před sebou..AMD uvnitř sestavy..šlape jak hodinky. Chodí mi to lépe než kolegům co mají starší sestavy s Intelem.
Asi jsem nějaký divný..
P.S. s CADem dělám 20 let..a rozdíl mezi Intelem a AMD opravdu nepozoruji
Mimochodem...ten X4 845 je vzhledem k ceně opravdu výborný procesor (do PC jsem ho prckovi), sám mám mám FX-8350, ale rozdíl ve výkonech nepozoruji (resp. oba mají velkou výkonovou rezervu, že je velký problém je vytížit byť jen na 40%
nejde o to, že jste divný...otec dělal asi 40let ve strojírnách kde každý rok nakupovali pro celou fabriku (cca 200lidí ) nové počítače a licence na CADy..všechny možné druhy.. CADy mají přesně dané a podporované komponenty, které jsou kompatibilní a osvědčené bez problému...vždycky to byl Intel..
U AutoCADu 2017 píše Autodesk u procesoru pouze "1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor"
U AutoaCADu 2016 "Minimum Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon™ 64 processor"
U AutoCADu 2015 to píše poněkud "složitěji" a to:
AMD Athlon 64 with SSE2 technology
AMD Opteron™ with SSE2 technology
Intel® Xeon® with Intel EM64T support with SSE2 technology
Intel Pentium 4 with Intel EM64T support with SSE2 technology
To je originál převzato ze stránek Autodesku...Praktický rozdíl ale opravdu tak jako tak běžný uživatel nepozná.
Pěkný den,
já tak nějak stále nechápu uvažování lidí, kteří řeknou, chci to odtud a mám na to tolik a tenhle mi bude stačit. Je to jako bych měl 300.000 na auto a řekl si: koupím si za to ojetou škodovku místo nové hyundai, protože mi to bude stačit. Já se vždycky snažím nakoupit za své peníze co nejlépe a proto bych si za peníze snažil koupit to nejlepší. Bylo by mi jedno, zda je to odtud nebo odtud.
Na to, co píšete by si myslím bohatě stačil počítač více než 2x levnější, utáhne to i tento:
Ale pokud bych si měl koupit něco za 18.000, vezmu něco takového:
Najít by se daly samozřejmě lepší sestavy, ale nechtějí se mi procházet e-shopy. Grafický výkon bude zbytečný, ale proč za své peníze nechtít něco, co je lepší?
shaggyn:
psal jsem aby jste doporučili cenu, a řekni mi jak to z bohemiapc objedná když ten počítač nemá, czc máme blýzko pobožku proto jsem to rovnou napsal ať je jasno (konkrétně já nakupuju na alze). Počítač za 7 000 bych mu nedoporučil, něčemu tak levnému nevěřim.
Když pominu ty hrubky, tak musím říct, že je velmi smutné, když nemá jak objednat PC. To nemůže objednat kdokoliv jiný? Nemám PC a nemůžu objednat nové PC, protože ho nemám. Patová situace. Nemám kamarády, nemám kavárny, nemám knihovny atd.
Czc má sestavy předražené. S tím, že levnější komponenty musí být horší a stárnout nemůžu souhlasit. Nemá smysl se tu bavit o tom, zda je lepší ten ssd, nebo ten, nebo ten procesor nebo tamten. Vždycky to bude tak, že za 18 tisíc bude někde kompromis. Ale kupovat za 18.000 na czc sestavu Vámi uváděné kvality, když můžete mít za ty peníze I5 + 8GB + 4GB GPU + SSD je nerozum.
Ale když Vy holt musíte nakupovat v czc, tak me snadná volba. Berte, co budou mít.
Ten známý je ze staré školy, bude nejlepší když si to koupí sám - a to v kamenné prodejně, popřípadě bude vědět kde reklamovat a tak.
Nechci se hádat, ale vysvětlil bych to čemu nerozumíte: chybí mi tam OS, grafika zbytečně výkonná - buť žádna nebo levnější, za základní desku si raději připlatit nějakou stovku s lepšim čipsetem.
Opakuju že nemam rozpočet, hledam něco rozumného. Někde jsem četl že levné komponenty jsou z levných materiálů které stárnou, proto bych se vyhnul alespoň těm nejlevnějším.
Zajímá mě jestli raději vzít lepší procesor, anebo levnější ale koupit i grafiku.
Díky všem za reakce.
Vezmu lepší čipset, jinou skříň, grafiku ne, mechaniku podle toho jestli jí bude chtít, značku SSD a zdroje ještě rozmyslim. A pokud bude chtít něco levnějšího, tak mu nabídnu nějakou tu hotovou sestavu - v tom nechci mít prsty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.