Nejste přihlášen/a.
Ahoj,dnes na notebooku vyměním klasický hardisk za SSD disk.Takže budu instalovat win7,ale který?Bud 32b nebo 64b?Pamět mám 8gb ,a 32b využívá jen necelých 4gb.A pro SSD disk je co lepší?Půjdou mi na 64B starší programy?Nebude to pořád falírovat?Já nevím,těch 64b se nějak bojím,máte s tim někdo zkušenosti?Nebo je to jedno,nebo budou rychlejší?Kterou variantu a proč by jste mi doporučili?Moc děkuji za rady.
za mě rozhodně 64bit. Používám ho už od začátku, co Win7 vyšel. Všechny i starší programy mě jely bez problémů. Jediný problém jsou ovladače pro extra starý hardware, ale už je to tak dlouho, že snad nikdo takové zařízení už aktivně nepoužívá. Na 8GB RAM dát 32bit verzi je hloupost, navíc z těch necelých 4GB co 32bitů umí ještě ukusuje paměť na grafické kartě, takže ve výsledku je to ještě méně. Třeba jen 2GB RAM a to je žalostně málo.
SSD s tím nesouvisí.
Ten základ asi nezazněl - 32Bit systém umí pracovat s max. 4GB pamětí, takže 1GB je grafika, 3 GB RAMky a zbytek je na prd. Jestli chcete využít všechnu paměť (což je žádoucí), musíte mít systém 64 bitový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.