Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak převést video do jiného formátu?

Od: filka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám film ve formátu AVI (divx) a potřebovala bych ho převést do nějakého jiného formátu např MP4 či nějakého s rozumnou kvalitou.

Neporadil by mi někdo nějaký program nejlépe online?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarina
hodnocení

3x

online to dělat je krávovina na palici na entou. To jako chceš video někam posílat a pak zase stahovat?

Je- li to z kontejneru avi do kontejneru mp4, pak to lze převést bez nutnosti komprese(samozřejmě zůstane velikost i kvalita stejná), rychlost je pak maximální (asi 400x realtime) -

například programem ffmpeg: ffmpeg -i zdroj.avi -c copy vysledek.mp4

PS: jaký je důvod to převádět? To mnoho napovi

rv*
hodnocení

3x

Převodem formátu kvalitu v žádném případě nezlepšíte, ale zhoršíte. Pokud máte problém s přehráváním formátu divx (je licencovaný, tak ho některé televize nepodporují), můžete ho bezeztrátově převést na xvid (ten nevyžaduje licenci) pomocí prográmku fcc einhorn-net.de/... který pouze přepíše identifikátor kodeku (žádná rekompilace video souboru). Toto je možné, protože poslední verze videosouborů divx i xvid jsou až na identifikátor "stejné".

filka
hodnocení

Ano má TV nepodporu DIVX, proto jej potřebuji převést.

Jak nejjednodušeji? Stáhnul jsem program Freemake Video Converter a do formátu MP4 to trvá strašně dlouho :(

rv*
Pokud umíte nejen psát, ale i číst, tak výše návod máte.

hodnocení

0x

Používám na to FormatFactory.

jarina
hodnocení

0x

Je záměr předělat video aby ho přehrálo "dývýdýčko u televize"? Jak moc je předpotopní? umí i flashky (protože optická média jsou jako vosa *v v pr). Jaké umí formáty? CO když náhodou je videokodek vstupního souboru podporovaný, ale jen kontejner je nepodporovaný?

XVID je už historická záležitost. už 10 let se používá x264, a 3 roky hevc(h265) ale má nevýhodu pomalé rychlosti encodingu.

filka
hodnocení

Dobrý den,

skvělé děkuji po předělání do XVID funguje, super.

Prosím chtěla bych se zeptat, jak poznám když mám soubor filmu, že je to DIVX? Když se podívám do vlastností souborů je tam v psáno tyo souboru videoklip (avi).

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]