Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje CD, DVD ano

Od: d* odpovědí: 33 změna:

Dobrý den, já mám takovou prosbu. Prosím vás já když vložím cd do počítače tak se nic neděje, ale když tam vložím dvd tak se mi to normálně načítá. Nevíte prosím co s tím? Děkuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seuss*
hodnocení

1x

a zkousel jste jine cd?

d*
hodnocení

ano zkoušela a na jiném pc jedou normálně

Nu mechanika ti jde do kytek. Pokud je v záruce tak reklamuj, jinak šetři na mechaniku. Můžeš ji sice vyčistit,ale když by to pomohlo tak na chvíli...

d*
hodnocení

a jak bych to mohla vyčisti nevadí že to bude na chvíli.

No rozebereš mechaniku, každá je trochu jinak,ale většinou už pak vidíš čočku a tu opatrňe/jemně třeba isopropyl alkoholem očistíš. Čistící cd/dvd je celkem k ničemu- nemá velký účinek

d*
hodnocení

a to je jediná možnost to takhla vyčistit?

seuss*

jeste se daji v obchode poridit cistici cd/dvd, ovsem nevim jak moc jsou efektivni...

doplněno 22.11.08 23:26:

maverick uz to vlastne zminoval... :)

Jediná pořádná kdy ti řeknu že pak už mechanika neni z 90% špinavá, čistící cd ti řeknu třebas 30%

OK?

d*
25.11.08 20:48
hodnocení

DĚKUJI

d*
hodnocení

Rozebrat mechaniku, tím myslíš vymontovat vypalovačku?Jsem holka a proto potřebuji podrobnou radu.Dík.

Vymontovat z pc, rozšroubovat, sundat plech...tady nejde o to zda jsi holka nebo ne ;) Nevim ale jak jinak ti to napsat

bastleni.eu/...

- nečetl jsem ale něco tam bude

d*
hodnocení

to jsem nepsala já ale tatka

aaaa taťka je vtipálek? ;)

d*
27.11.08 16:46
hodnocení

jo

d*
hodnocení

jakou čočku si měl před tím namyslí? tatka to rozebral a neví jakou čočku

bastleni.eu/...

Je tam jen jedna ;) Je to ten bazmek co jezdí po těch kolejničkách

d*
hodnocení

já mám doma čistící cd tak jsem ho vložila do počítače něco zavrzalo a pořád nic

a? co jsem říkal o kvalitě čištění? Nicméně když jde mechanika do kytek tak ti to pomůže stejně jen částečně

luk*
hodnocení

1x

Ahoj :)

vyčištení mechaniky si myslím nepomůže. :( Laser na čtení DVD je slabší (má menší vlnovou délku) než na CD. A když funguje čtení DVD tak to nebude ve špinavé optice :(

Mechanika bude mít 2 lasery. Na čtení CD a na DVD. Je možné, že jeden z nich bude špatný.

Dost často odejde u dvd mechanik čtení cdček a dvdčka to nadále čte...

jirizimola*

no popravde jsem to cistit ani nezkousel, ale moc tomu neverim. Je mi spis zajimave ze mi to udelalo u techto dvou mechanik najednou i kdyz jsou od sebe asi 3 roky stare. Zkusim jeste vyhrabat starou ctyrrychlostni mechaniku a zapojit ji do stejneho pc tak pak napisu.

Ještě je možnost firmware mechanik

jirizimola*

jak to myslis?

jak jsem řekl. Mechanika má taky svuj firmware (rekneme neco jako bios u pocitace- pro ilustraci). Můžeš zkusit najit co nejnovější verzi a flashnout (naistalovat do mechaniky)

jirizimola*

tak do tohoto se asi pouštět nebudu. Nevim jak zjistit presně o jaký typ se jedná a ještě zdlouhavě hledat na internetu u výrobce firmware, který tam ani nemusí být.

dd*
hodnocení

moji ségře jste stejně poradili blbě

neřikej a jaká byla tedy správná rada?

gz23*
hodnocení

1x

no,teď je na 100% poždě,ale nezaškrtla jsi když to ještě fungovalo "neprovádět žádnou akci" pokaždé s tímto typem CD,a nezkoušela jsi 3 různá CD,ale všechny z muzikou?:)

stevo5*
hodnocení

1x

Ja by som skúsil vymontovať mechaniku z počítača a vyskúšať ju v PC u známeho, kde je jeho mechanika funkčná. Nič nie je treba inštalovať, len sa pripojí na miesto kde bola (u známeho) jeho mechanika. Jednoducho ich vymeniť. Pri výmene odpojiť PC od siete - aj kábel von zo zástrčky.

Ak u známeho pôjde, tak bude chyba u teba vo Windows. Ak nepôjde ani u neho, tak odišla do kremíkového neba a kúp si novú. Veď tých 600 - 800Kč nie je zasa tak veľa a bude chvíľu pokoj.

jirizimola*

tak jsem vzal moji mechaniku a zkoušel na jiném pc a vše fungovalo. Tak jsem sformátoval disk, nainstaloval znovu win xp a problém vyřešen. Netušil jsem, že windows může za to že mechanika může fungovat pouze "na půl". (dvd funguji a cd ne). Jinak děkuji za spolupraci při řešení problémů.

hodnocení

0x

Jako že se ti CD nenačte nebo se ti jen nezobrazí ta nabídka, co se má s tím diskem udělat?

d*
hodnocení

no jakože obodvojí prostě se nic neděje ale když tam strčím dvd tak se mi tam normálně ukáže tabulka.

jirizimola*
hodnocení

0x

Mám podobný problém:

mám dvě mechaniky, jednu cd vypalovačku a jednu dvd vypalovačku. Ani na jedné nefungují CD-cka.

Na Dvd mechanice fungují pouze dvd s filmy (dvd video). Dvd-cka s daty taky nefungují.

Ve všech nefungujících případech mi to píše: "Svazek neobsahují známý systém souborů, přesvědčte se jsou-li načteny všechny potřebné systémové ovladače a není-li svazek poškozen."

Myslíte, že jsou obě mechaniky v křemíkovém nebi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]