Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna složky pro ukládání

Od: pravdomluvny* odpovědí: 14 změna:

Zdravím.Ve Win7 se mi při ukládání souboru primárně nabízí umístění Knihovny - Dokumenty. Poradil by někdo, jak toto změnit, aby se nabízelo umístění počítač?

Dík za radu.

Změna složky pro ukládání
Změna složky pro ukládání #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V prohlížeči (u mě Firefox) vpravo nahoře tři vodorovné čárky,rozkliknout - Možnosti - Obecné - Stahování - Uložit všechny soubory do...

hodnocení

0x

Zdravím, taky mě to chvíli trvalo než jsem na to přišel: v nabídce Uložit jako se dá kliknout na šipečku před Knihovny a dostanete se na Počítač a tam si vyberete kam to uložit.
Jak to udělat aby to bylo natrvalo nevím. Ukládám soubory do svých složek mimo dokumenty, tam neukládám nic.

pravdomluvny*
hodnocení

Zdravím, díky za snahu, ale odpovědi neřeší můj problém...

doplněno 11.01.17 18:41:

To lubombar: Také si ukládám do svých složek a na jiném disku, než je systém. Složky jako dokumenty, hudba, obrázky jsou pro mě zbytečné. Proto mě štve, že Win je stále nabízí.

ladinpraha*
hodnocení

0x

FF - Nástroje - Možnosti - Obecné - Stahování

Chrome - Nastavení - Zobrazit rozšířená nastavení - Stažené soubory

Nastavím U každého souboru se zeptat.

doplněno 11.01.17 20:53:

Je tam přece volba Uložit jako ...

Změna složky pro ukládání #3
pravdomluvny*
hodnocení

Dík ladinpraha, ale nejde mi o ukládání souborů ztahovaných z netu, ale o ukládání souborů vytvořených v PC. Např.: Vytvořím dokument ve WORDu, dám uložit a...teď bych potřeboval, aby mi to nabídlo jak píšu výše.

pravdomluvny*
hodnocení

Je mi líto, ale nerozumíme si. Volba "Uložit jako" je určena na změnu formátu ukládaného dokumentu, případně na uložení změněného dokumentu při zachování původního. Ale stále - i pokud dám "Uložit jako" mi Win nabízí umístění "Knihovny - Dokumenty". A já bych potřeboval, aby nabízel složku "Počítač", kde bych viděl všechny disky a mohl zvolit další cestu k uložení. Snad jsem to popsal už lépe.

alen
hodnocení

0x

Umístění počítač se nastavit asi nedá, ale jiná složka na jiném disku nastavit lze. Např. kliknutím na vlastností složky c:\Users\...\Documents a změnit úložiště na kartě Umístění.

pravdomluvny*
hodnocení

Díky za odpověď. Vím, že lze přemístit tyto složky (obrázky, dokumenty, hudba) kamkoli, ale to nechci. Mám svůj po léta používanýsystém ukládání souborů a bylo by pro mě nejpohodlnější a nejrychlejší vycházet při ukládání ze složky Počítač. Myslel jsem spíš, že by to vyřešil nějaký zásah do registrů.

alen

Asi ani toto není to co by vám úplně vyhovovalo, ale částečné řešení by bylo v zatržení "Navigační podokno" z nabídky Uspořádat-> Rozložení, na dialogu ukládání. Zapamatuje si to i zbalení překážejících položek nad Počítač a na jednotlivé disky pak lze přistupovat rovnou z levého podokna jako v Průzkumníku.

pravdomluvny*
hodnocení

To alen: dík za snahu, ale to taky nic neřeší.

111®

pokud jde o Word, Excel tak Nástroje-možnosti

Změna složky pro ukládání #4
Změna složky pro ukládání #5
alen

Ale řeší, pokud nevadí jedno kliknutí navíc. Kliknutím na Počítač v navigačním podokně dostanete do hlavního okna to, co máte na druhém obrázku a pak pokračujete podle zvyku, nebo se můžete rozbalováním složek v levém podokně dostat do požadované složky přímo, nebo si častá umístění ukládání můžete přidat do Oblíbených dialogu a dostanete se k nim ještě rychleji, než proklikáváním z Počítač.:)

pravdomluvny*
hodnocení

Ne, neřeší. To se mohu rovnou dostat dvěmy kliky z původní nabídky do složky počítač přes šipku před "Knihovny".

Ale i tak díky za snahu.

pravdomluvny*
hodnocení

Prosím admina, aby toto vlákno smazal. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]