Nejste přihlášen/a.
mám telefon Xiaomi Mi4c, který neskutečně topí. Např. si prohlížím internet a čidla mi ukazují 40°+ a při hraní her klidně 60°C. Dokonce i při venkovní teplotě -5°C mi čidla ukazují 20°C, když nic nedělám. Kryt není sundavatelný, procesor je Snapdragon 808 a grafické jádro je Adreno 418. Nevíte, jak tento mobil účinně chladit?
Díky moc
0x
Tento mobil tím trpí. Pokud máte root, jde nastvit teploty, při kterých se bude snižovat takt jader ( thermal engine conf file). Prostě vám to automaticky sníží výkon. A také se to často liší podle nahrané ROM (asi je to také dáno správou kmitočtu v závislosti na procesech a teplotě. Proto můžete vyzkoušet aktualizovat ROM, nebo nahrát alternativní.
Taky se pochopitelně nedá vyloučit nějaká závada.
0x
Můžeš použít ověřené metody používané u PC. Vodní chlazení, přídavný ventilátor, přišroubovat na kus hliníku, nebo tekutý dusík. Absolutní nula je pro polovodič ideální. Blbý? Pak zbývá, používat telefon na telefonování a k brouzdání na síti nebo hraní her používat sofistikovanější zařízení ![]()
Dotaz je na kecání, odpověď neexistuje, jak sám jistě tušíš ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.