Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB 3.0 nad 64GB?

Od: jaromir83* odpovědí: 22 změna:

zdravím, nějaký přesný osvědčený vyzkoušený typ USB 3.0 flešky nad 64GB bez ochrany proti zápisu s minimálním poškozováním dat při každodenním kopírování souborů prosím? díky

doplněno 08.01.17 13:00:

(abych netrávil víc času opravováním souborů než jejich prohlížením)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já provozuji cca 6 USB flešek, největší je 64GB SONY, ostatní ADATA a Kingston a nemám žádný problém. Za celý život jsem se setkal jen s jednou vadnou fleškou a to si myslím že jsem ji nalomil v kapse... Také mám jednu ze které se mi olámal obal, ale fleška spolehlivě pracuje. Mluvím o značkových fleškách... Zálohuji převážně data - software. Možná může být problém i s hardwarem zařízení co ukládá data na flesku. Také provozuji mnoho let několik externích disků 3,5" a 2,5" (ne SSD) a žádný problém... Tak nevím...

jaromir83*
hodnocení

určitě nikdy nic nekupujte na penta.cz, neuznali reklamaci flešky

doplněno 05.01.18 11:53:

ulomili konektor aby nemuseli platit

jarina
hodnocení

0x

rychlá média se dají sehnat za cenu (400až500/64) Kč/GB. Je nutné pročíst recenze a hledat jak sekvenční rychlost zápisu (>100MB/s), tak čtení (>200MB/s), tak i náhodných odnoží těchto rychlostí (zde už se ale metodiky a výsledky dost liší). Doporučuji např transcend jetflash JF750 128GB, tento prodejce je solidní. Pozor, popisy rychlostí v aukcí jsou zavádějící co se týče max. rychlosti nebo třídy, což je nicneříkající údaj. Dá se tam vždy ale najít špičkové hiend zboží.

Vyhovavala by i microSDXC karta za 400Kč (64GB UHS 3 80MB/s) + čtečka(micro(SD)) ze ebay za 30Kč? je to modulárnější, čtečka odzkoušená, plně rychlá.

jaromir83*
hodnocení

mám na flešce cca 20 tisíc fotek, několikrát denně odpojuji, zapojuji, moje představa je že se při odpojování stylem "Bezpečném odebírání zařízení" žádné fotky/složky nikdy nebudou poškozovat. existuje takové medium?

jaromir83*
hodnocení

tak jsem koupil nejlevnější 128GB za litr a přestala fungovat hned první den, nemáte nějakou konkrétní vyzkoušenou, dlouhodobě funkční?

jaromir83*
hodnocení

bezproblémově naformátovaná/naformátovatelná v ntfs systému souborů (pro statitisíce fotek, obrovská HD 3D videa) samozřejmě

jaromir83*
hodnocení

tak jenom ADATA flešky jsou bezporuchové z těch co jsem vyzkoušel

20.000 fotek na flešce znamená velkou důvěřivost použivatele, který tím každý den riskuje jejich ztrátu. Doufám, že ty fotky máte uložené ještě někde jinde než na flešce, a to podstatně bezpečněji. Flešky obecně jsou určeny k přenášení složek a souborů, ne k jejich ukládání!

Jinak nechci vám oponovat, ale zrovna moje zkušenosti s A-Data fleškami nepatří k nejlepším. Zrovna teď tu mám jednu s několika nečitelnými složkami a soubory. Takže vám sice věřím, ale já sám už bych do A-Data nešel. Za relativně spolehlivé považuji Transcend, Kingston a SanDisk.

jaromir83*
hodnocení

Kingstonky co jsem měl bylo potřeba cca 1x za 14 dní formátovat, ADATA zatím ani jednou

jaromir83*
hodnocení

tak K.O. ADATA po dvou měsících, všechna data pryč zničehonic, aspoň že pak šla fleška naformátovat. neexistuje teda bezporuchová fleška?

krtek66

čím větší kapacita flashky tím větší pravděpodobnost poruchy...to ti nikdo neřekl? zálohy jedině na klasický disk..ať už 2,5" nebo 3,5"

jaromir83*
hodnocení

neřekl, ale všiml jsem si toho, díky

jaromir83*
hodnocení

kdo by mi to řekl? výrobce asi těžko, myslel jsem že když je větší/dražsí tak je i lepší, v tom případě by se velké flešky měly prodávat za stejnou/nižší cenu než malé spolehlivé. ADATA 64GB 3.0 definitivní KO po třech měsících od zakoupení, nejde ani format.

jaký extrení HDD koupit aby byl rychlostně stejný/lepší jako USB 3.0? aby se napájel přes USB asi neexistuje? abych nemusel vždy datový a napájecí kabílek zapojovat zvlášť prosím? díky

au1
nechtel by jste popremyslet o investici do NASu? Pro dva disky, na ktere by se zapisovalo soucasne. Poresil by jste tim zalohu dat (kdyz jeden disk klekne, data jsou na druhem), zadne nekonecne pripojovani/odpojovani usb flesky, zadne neustale formatovani, spolehlivost mnohokrat vyssi, kopirovani dat pres LAN rychlosti vyssi nez pres usb na flesku. NAS muzete pripojit k internetu a vpodstate kdykoliv se na nej odkudkoliv pripojit.
jaromir83*
hodnocení

jde mi o přenášení dat mezi PC a TV. NAS neznám, přemýšlel jsem z flešek na externí HDD přejít (na flešky již nemám nervy) ale nevím jak to je s životností externích HDD. jako fleš? tzn. jedno neopatrné odpojení/vypnutí proudu a KO? u všech externích HDD teda vždy 2 kabílky zapojovat jo? napájení a data? nepohodlné.

u NAS musí být zapnutá TV abych mohl tam bezdrát kopírovat data z PC prosím? díky

au1
2.5" externi HDD nevyzaduji zvlast kabel pro napajeni, berou si 12V ze stejneho USB kabliku kterym proudi data. Nicmene mam velice spatnou zkusenost s pripojenim k TV, vecne se mi odpojoval, zkousel jsem nekolik ruznych disku od ruznych vyrobcu, a ruzne ramecky na HDD. Proto jsem presel na NAS. Ten musi byt pripojen do lokalni site LAN kabelem, a tim padem se na nej dostanete z jakehokoliv zarizeni (PC, notebook, mobil, tablet,...). Aby jste mohl prohlizet fotky ci prehravat filmy z NASu na TV, ta musi podporovat DLNA, coz vetsina novejsich umi. Pak uz staci jen TV pripojit do lokalni site pres wifi, nebo LAN kabelem.
TV zapnuta byt nemusi, pokud kopirujete data z PC na NAS. NAS se chova jako dalsi pocitac v siti.
jifap

Napětí je 5V a problém je právě to, že nemají vlastní napájení. Velká část TV totiž nedokáže poslat přes USB více než 500mA.(dle normy)

au1
mate recht,vzpominam si,ze tenkrat jsem neco takoveho resil,ze disk potreboval vic jak 0.5A. Nepomohlo ani pridani napajeni pres usb hub. Tomuhle zas tolik nerozumim.

jaromir83*
hodnocení

NAS dokonale funkční? kromě chabé životnosti/spolehlivosti flešek se mi dost často náhodně vypíná/přepíná TV při prohlížen fotek/videí z flešky, při prohlížení z HDD tady píšete že se TV chová podobně, NAS teda bezchybnost/dokonalost?

Zajímavé...takové problémy s flaskama jsem nikdy neměl, akorát teda k 64GB jsem se ještě nedopracoval. Na to mam externí disky.
Jinak popisovaný problém, nemůže být problém taky v TV? Lidi kupují nejlevnější smart TV a pak se diví, že něco nefunguje jak má (netvrdím, že je to Váš případ).
A ohledně NAS? Opět není jen jeden aby se dalo říct, že s tím není problém. Já používám jedno Synology s dvěma HDD, používám je v RAID 1 (zrcadlo, na obou diskách stejná data + nejdůležitější mám ještě na exteráku), používám ho v síti pro TV i PC/NB a spokojenost. Pouštím z toho běžně filmy ve vysoké kvalitě. Pokud budeš moc šetřit a NAs nebude mít moc výkonu (CPU a RAM) tak se ti třeba filmy budou škubat atd. Vše je i o pěnězích.

jaromir83*
hodnocení

co je teda limit relativní spolehlivosti u 3.0 flešek? 8GB mi zdá se fungují dobře, u 64GB a 128GB je životnost v jednotkách dnů až měsíců... co 16GB nebo 32GB? zkušenosti někdo s každodenním používáním? fungují?

jak rozbočky na flešky? nezpomalují tok dat? dá se do rozbočky napojit další rozbočka abych mohl mít nekonečné množství malých flešek napojených k TV?

Ď

Chtělo by si to rozmyslet zda chceš funkčnost a nebo balast, který někdy nějak funguje. Jako ideál bych bral NASku. Další možností je 3,5 externí HDD s napájením (nebude problém se žravostí), 2,5 ext HDD už je občas problém, ale sám mam jeden u TV a nemám problém, že by nešel (výhodou je absence extra napájení, tedy dobrá přenositelnost). Flashka je vhodná tak jako jednorázovka, abych s ním počítal každý den? Živostnost v řádu dní až měsíců se mi zdá přehnaně nízká, ale hádat se nebudu, ale proč řešit relativně drahé flash s tak malou kapacitou když máme disky?

doplněno 11.01.18 09:16:

Mimochodem, NAS je samostatné zařízení připojené do domácí sítě, je tedy nezávislé na půštěném pc nebo TV. To jen, že jsem si z nějake minulé otázky všiml dotazu na toto téma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]