Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrychlit přenos dat

Od: wewee odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, prosím jak mám zrychlit přenos dat mám sítový disk cloud a přenos přes wifi jen 5MB/s a přes kabel 10MB/s prosím jak to zvýšit Děkuji internet mám od služby UPC

Stahování
až 100 Mb/s

Nahrávání
až 10 Mb/s

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

actionboy
hodnocení

0x

pořídit wifi router se standardem IEEE 802.11n

vernon
Podle mne nemá géčkový router, to by 40 Mb/s nedosahoval, ten umí v reálu jen asi 22 - 27 Mb/s. Spíš má jeho buď router nebo wifi klient (mobil, tablet, počítač...) jen jednu anténu (SISO). To je tak skutečně maximální reálná rychlost při 802.11n "lite" spojení.

rv*
hodnocení

0x

Trochu se rozepište. Máte vlastní disk, připojený do sítě (vašeho routeru) a slouží jako cloudové úložiště, nebo využíváte nějaké cloudové služby a "síťový disk" je někde jinde na Zeměkouli?

jjhh
Mam svůj vlastní disk a ten pripojeny do routeru.
rv*

Z vás to leze jak z chlupaté deky. Ta nízká rychlost je, když se přpojujete doma (v rámci LAN), nebo zvenku? To máte veřejnou adresu, nebo se na disk dostáváte přes nějakého prostředníka (obvykle toto nabízí výrobce cloudových úložišť)?

hodnocení

0x
A typ routeru? Disku?
wewee
hodnocení

mám router TC7200u

upc.cz/...

a cloud uložiště :

alza.cz/...

mám to propojené všechno kabelem sítovým cat 5e

wewee
hodnocení

Mam to tak ze : Cloud úložiště mam do routru a z routru do notebooku vše propojeno kablem cat 5e nevíte jak to zrychlit?
ctenar*

Máš ten disk připojen k routeru přes USB? Ten router umí "jen"USB2.0. Ten router i Cloud umí gigabit po Cat5e.

Teď jsem si všiml, že máš "vše"přes kabel, tedy asi i ten cloud k routeru.

jbll
Ne pres USB to nemam jen cloud dobroutru a z routru do pc vše kabelem sitovym

wewee
hodnocení

0x
Pomůže gigabajtovy switchbnebobptosim.jak zvýšit rychlost :( prosím uzbjsem zkusil snad vsechno

ctenar*
hodnocení

0x

Jak jsi změřil tu rychlost přes kabel?

cbl
Dal jsem kopírovat soubor na disk a rychlost byla cca 11mb/s což se mi zda málo
ctenar*

Kopíroval jsi tedy z vnitřního disku notebooku na ten cloud, jestli to chápu správně.

Formátoval jsi nějak ten disk po koupi nebo už to bylo předformátované?

hhvb
Ano přesně tak jak píšete :) disk jsem neformatoval už byl
ctenar*

Ten notebook má gigabit port a běží to jako gigabit (Ovládací panel - Síťová spojení)?

ctenar*

Můžeš ještě změřit rychlost kopírování z Cloudu na vnitřní disk notebooku?

jhv
Můžu to zkusit tak v sedum večer ted jsem v ppraci tak pak napíšu co a jak a me se zda ze tam nemam psané gigabit kde tonzapnu nebo zjistim?
ctenar*

Lze zjistit třeba zde:

doplněno 10.01.17 12:32:

Po rozkliknutí tam bude více info. Nemělo by se to připojovat na 100Mbit/s (Fast Ethernet), ale 1Gb/s (1000Mb/s, Gigabit Ethernet).

Jak zrychlit přenos dat
bks
No mam tam fast ethernet jak to prenastavim?
ctenar*

Třeba notebook gigabit ani neumí.*nevi* Pošli model notebooku. Podíváme se.

jarina
hodnocení

0x

přenos dat odkud kam. Vypadá to ,že máš zastaralý 100 Mbps místo gigabitu. Jak jsou jednotlivé prvky připojeny?

jvk
To zjistim kde prosím? No asi mam zastaralý nebo někde v nastavení to musí byt

hodnocení

0x

Dobrý den, problém bude nejspíše v tom, že rychlost spojenímezi vaším PC a routerem je jen 100Mbit, jestli teda router umí gigabit, máte k tomu i vhodný kabel (CAT 5e splňuje) tak může být problém v tom, že je třeba vaše síťoťová karta/adaptér přímo v počítači navržen jen na 100Mbit.

Také mám doma tento problém, rychlost přenosu dat mezi serverem a pc je jen 11,4MB/s max. Všude mám všechno připraveno na gigabit, pouze hlavní 16-ti portový switch umí jen 100Mbit, čímž celou síť brzdí...

jb*
A jde nějak prenastacit ten ethernet? Nebo jak zrychlit ten přenos dat

ctenar*

Notebooky mají síťové rozhraní na desce. Nejde vyměnit. Slo by jen přidat další síťovou kartu třeba na USB3.1 port apod.

jarina

Stačí i USB 3.0. pro plný gigabit, cena do 200Kč. Navíc i USB 2.0 adaptéry pro gigabit přinesou zrychlení z 11MBps na 40 MBps, ale je to ekonomický nesmysl

O jaký jde noťas. pokud to není 8 let starý vrak, asi jistě bude mít gigabit.

jbvc
hodnocení

0x

Notebook mám HP 15-r164nc Pearl White

ctenar*

Sorry, jen 100Mb/s ( PDF, 3MB, str.3).

100Mb/s = 12,5MB/s (maximální teoretické rychlosti).

Notebook má ale USB3, tak připoj ten Cloud přes USB3 napřímo pro plnou rychlost nebo použij přídavnou gigabit kartu připojenou na USB3 a ke cloudu přistupuj přes síť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]