Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní znaků metodou Al+ číslo na nenum.kláves

Od: jarina odpovědí: 5 změna:

jakým způsobem mohu psát znaky ve windows 8.1 metodou ALT + číslo (například alt 64 = zavináč) ,když na notebookové klávesnici nemám blok numerických kláves napravo? Mám pouze možnost zapnout virtuální numerický blok přes FN+ SHIFT + K (kdo tuhle zkrtaku na lenovu vymyslel, je retard) a to dokonce jen v toggle modu, takže ji pak zase musím vypnout...

Jde mi o to abych pro napsání alt 64 nemusel zmáčknout: (alt 64 pro zavináč je jen příklad, ale jde mi znaky s unicode kodem v tisícovkách
fn + shift + k , Alt + [ O("6"), U ("4")], fn + shift + k

ALE jen např:
Alt + něco + [sekvence čísel z horní řady (+ěščřžýáíé)] tedy pro 64 to je Alt + něco + [ 6(ž), 4(č) ]

PS: chyba v nadpisu, má být alt

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Závinač sa píše: AltGr+v -----@

Stlačením klávesy AltGr + rôzna klavesa sa napíše niejaký znak.Pod niektorými nieje nič,Niektoré ak pridržíte tak sa zobrazia interpunkčné znamieka.Pri týchto ak raz stlačíte kombináciu a potom napíšete normálne písmeno,tak ten znak bude nad ním.Lenovo E530,Win7.

doplněno 04.01.17 12:06:

Tak neviem aké máte Lenovo,alebo ste neporozumeli odpovedi.Nepotrebujete zadávať číselný kód ale len AltGr + klávesa,nie číslo.

AltGr+l-----Ł ,AltGr+w----| , AltGr+q---- AltGr+bodka------> ,AltGr+n---} a tak ďalej.

Nerozčuľujte sa na odpovediach tých,čo sa vám snažia pomôcť a netvrďte,že mi to tak nejde na mojom notebooku hoci aj s numerickou klávesnicou,keďže som si pred odpoveďou na vašu otázku to aj overil.

jarina
hodnocení

ne ,ne, ne a ne. S AltGr se mi nepodařilo znaky pomocí číselného kódu zapsat vůbec. Navíc zavináč je blbý příklad, každý ví, jak se píše. Ale co takové ": 3523 , Alt X = znak s decimální hodnotou 13603 (a hexadecimální 3523) - ale funguje to jen, tam kde je podpora vkládání unicode znaků (například wordpad) - přes richedit , takže je to jen proprietární onemanw show windows aplikací

případně, zde en.wikipedia.org/... ale musí to být povoleno v registru. pak přes alt + +číslo

2. odpověď: NESTAČÍ: musím se přepnout (toggle) do toho numerického režimu fn shift k (dementní zkratka lenovo), napsat znak a pak to zas vypnout.

Navíc mi nejde o triviální znaky na klávesnici, ale třeba ty čínské klikyháky s decimální hodnotou přes 5000

hodnocení

0x

No když píšete, že používáte num.klávesnici, co máte na písmenech , tak proč tak složitě?

Vždyť pro zavináč tím pádem stačí jen FN+ALT+O+U (ALT+64), pro dolar (ALT+36) stačí FN+ALT+L+O ...atd

I přepnutí na anglickou klávesnici (alt+shift) a napsani znaku @ (alt+š) by bylo rychlejší, než jak to aplikujete nyní.

jarina
hodnocení

ještě abych to upřesnil:

Záleží dost na značce. Protože například Delly se chovají správně , jak jsi psal že opravdu stačí Alt + fn + [ O(6) , U(4)) - vymysleli to chytře, a funguje to i když mám v biosu nastaveno numpad mode nejen "FN KEY ONLY(něco jako one-time)" ALE i "Numlock (fn+F2 - což je podobný toggle mód)).

zatímco v lenovu žádné takové nastavení není a ani žádný one-time mod nemám)

vojtal*
hodnocení

0x

A o jaký model se jedná?

Vojta, Lenovo Ambasador

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]