Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení o přečtení emailu - jak nastavit

Od: jana87 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, v emailu na seznamu mi nefunguje automatické potvrzení o přečtení zprávy. Nevíte někdo, jak to nastavit? V nastavení mám zadáno, že chci zasílat potvrzení o přečtení automaticky, ale to nefunguje. V čem by mohl být problém? Díky za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V emailu klikněte na nastavení→ čtení zpráv a v potvrzení o přečtení zaškrtněte automaticky. Nastavení je vpravo nahoře vedle vaší adresy.

jana87
hodnocení

O tomhle nastavení vím, nastaveno mám tak, jak píšete, ale pokud píšu někomu mail, můsím i přes toto nastavení ručně doplnit, že chci zaslat potvrzení o přečtení. Nevím, čím to může být, ale jinak mi to v mailu nefunguje.

Popravdě, já tu funkci nepoužívám. Ale zkusil bych to nezaškrtnout, jak to děláte u každého mailu, vycházejíc z toho, že to tam je nastaveno natrvalo. To okénko zaškrtnutí zkrátka ignorovat.

doplněno 03.01.17 21:52:

Nebo se obrátit přímo na seznam.cz a dotázat se. Nicméně se domnívám, že pokud mě pošlete mail se žádostí o potvrzení přečtení, tak já bych to musel odsouhlasit. Jinak se to nedozvíte. Třeba bude někdo vědět víc.

iz*

Gamapolis, to okénko "automaticky" se nevztahuje k odesílaným zprávám, ale k přijatým.

Pokud je tazatel zaškrtne, bude Seznam automaticky zasílat oznámení o přečtení zpráv všem odesilatelům, kteří o to požádají. (Doporučuji odškrtnout a vybrat "až to povolím" nebo ještě lépe zrušit úplně.)

K dotazu:

Pokud vím, nelze toto nastavit automaticky, u každé zprávy musíte zaškrtnout zvlášť. Podle mne toto nastavení vychází z předpokladu, že většina uživatelů u většiny zpráv potvrzení nepotřebuje (nevyžaduje).

Ivzez, děkuji za vysvětlení a omlouvám se za špatnou radu. Sám to jak jsem zmínil. nepoužívám.

iz*

Zajímala jsem se o to, protože nemám ráda, když za mne někdo (poskytovatel některé služby) nebo něco (některý program) odesílá něco bez mé předchozí kontroly, bez mého odsouhlasení nebo dokonce vědomí. Konkrétně u Seznamu mám pocit, že to tam měl nebo má přednastaveno na "automaticky". [Ani já tuto možnost nepoužívám.]

mytrix*
hodnocení

1x

Žádost o potvrzení si musí vyžádat odesilatel. Pokud tak neučiní, nic se neposílá.

doplněno 03.01.17 22:42:

Jedna věc je, že chcete to potvrzení, druhá věc, že příjemce jej nemusí odeslat.

Ve výchozím se stavu se totiž poštovní klienti dotazují, že odesilatel požádal o potvrzení o přečtení a zda se má odeslat či nikoliv. Osobně takové potvrzení vždy zamítám. Je to zbytečné.

jana87
hodnocení

No to je ono - jde mi o to, že když někomu píšu mail, musím vždy zaškrtnout možnost, že chci zaslat zpět potvrzení o tom, že dotyčný mail přečetl.. nejde to nastavit automaticky?

hodnocení

0x

Nevím, tuhle funkci nepoužívám, ale nemusí to taky nějak podporovat strana příjemce? Zdaleka ne každý má email na Seznamu a navíc fůra lidí používá nějakýho emailovýho klienta.

ilonakindlova
hodnocení

0x

Dobrý den.Jde nastavit potvrzení o přečtení emailu,tak aby automaticky fungoval,pokud příjemce mail otevře.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]