Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tenké barevné čáry přes monitor.Co to je?

Od: nika90210 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

včera ráno se mi po zapnutí notebooku objevily dvě tenoučké zelené linky na krajích monitoru. Dnes k nim přibyla stejná červená kousek od středu. Táhnou se odshora dolů přes celý monitor. Notebook jinak funguje dobře. Mám se připravit na jeho brzký konec ( odejde monitor ) anebo čím to může být? Děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mamen1
hodnocení

0x

vypadá to,že se loučí grafická karta...

nika90210
hodnocení

Děkuji Vám. Taky mě to napadlo, no nic... tak se asi budu muset podívat po jiné-náhradní, i když tohle už je takový dědeček, ale mám k němu nostalgické vzpomínky...

ctenar*
hodnocení

0x

Laicky bych si tipl, že odešel řídící tranzistor pro dané sloupce displeje. Zkus k notebooku připojit externí monitor. Nemyslím, že tam ty čáry budou.

Se samotným notebookem nic špatného nebude. Jen světla v jednom sloupci oken velkého dlouhého paneláku nejdou vypnout. Bydlet se v něm dá bez problémů dál.

hodnocení

0x

Může se jednat o problém s grafickou kartou, ale mnohem pravděpodobněji bych to viděl na mechanické opotřebení displeje. Kdysi jsem měl jeden notebook od HP, kde se časem zavíráním a otevíráním namáhala vrchní část LCD panelu, což způsobilo svislé dlouhé modré čáry různě po celé obrazovce, časem se to zhoršovalo. Pokud to nebude dělat na externím monitoru, a chce se vám za to platit, vyměnte displej. Nevím ale co je to za notebook, kolik na něj stojí nový displej, a jestli se to vůbec vyplatí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]