Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem v novém roce...
Mám doma jeden starší počítač, který používám na všechno možné, jen z toho důvodu, že mi přijde škoda se ho zbavovat. Co je ale celkem humorné, je to že pár minut před koncem roku 2016 přestal fungovat.
Po restartu se celý PC zasekne na obrazovce s logem základní desky, klávesnice funguje (numlock jde i vypnout) nicméně nereaguje na delete ani F8, pouze se dá restartovat pomocí Ctrl+Alt+Del. Skusil jsem vyměnit grafiku, RAM, Zdroj. A ani jedno z toho nepomohlo. Jelikož je to PC postavený na 3Ghz Pentiu 4 (sc. 775), tak PC opravdu slušně topí, takže jsem skusil i pc vypnout a vyfoukat ventilátorem, a nechat vychladnout, také nepomohlo... Toto se stalo hned po instalaci Windows 7, původní instalace sedmiček už byla celkem zasekaná, tak jsem se je rozhodl reinstalovat, a při prvním restartu po instalaci, se PC zaseknul na obrazovce s logem ASUS, a ať dělám , co dělám, nemůžu ho rozhýbat, skusil jsem i reset CMOS (vyndat baterku) a také bez změny...
Specifikace:
CPU Intel Pentium 4 630 @ 3,00 Ghz, socket 775
RAM 2x512MB + 2x256MB DDR
GPU Nvidia GeForce 7950 GT, 512MB
MB ASUS P5GL-MX
HDD SATA Hitachi DeskStar 70GB (asi)
PSU předělaný 400W Eurocase, skoušen i nový 400W Fortron
Předem děkuji za pomoc
Začal bych natažením safe nastavení v BIOSU, pokud to lze a taky samozřejmě postupným odebíráním RAM modulů. Taky prohlédnutím kondenzátorů, hlavně kolem CPU a RAM, jestli nejsou nafouknuté.
Jak jsem psal, vytahat postupně ty paměti, dá se taky zkontrolovat napájecí napětí zdroje. Může mít smysl i vytáhnout z patice a vrátit procesor, jestli není někde stuneňák. Pokud je na MB onboard grafika, tak samozřejmě otestovat i s ní.
Taky na pár minut vytáhnout baterku, aby byly v biosu zaručeně defaultní hodnoty.
Kondenzátory nikde nafouklé nejsou, deska je osázená Panasonicama a NCC, do biosu se nedostanu, nejde to, na reset CMOS se nic nezmění, PC ani nepípá (repráček je v pořádku, předtím normálně pípal jak má)
Tak jsem našel původce problému - Disk, po jeho odpojení od desky PC najede jak má (já předtím jen odpojil jeho napájení). Po jeho opětovném zapojení PC opět nebootuje, až najdu jiný disk, tak ho skusím..
Že by načasované kurvítko na rok 2017?
Závada odstraněna, Zakázal jsem rychlé spouštění podle takto: rychlé spuštění -/...
Jak mohu povolit nebo zakázat rychlé spuštění?
Do vyhledávacího pole zadejte Ovládací panely .
Klepněte na položku Ovládací panely.
Klepněte na tlačítko Možnosti napájení.
Klepněte na tlačítko Nastavení tlačítek napájení.
Klepněte na tlačítko Z měnit nastavení, které nyní není k dispozici.
Ve spodní části okna, v sekci Nastavení vypnutí zrušte zaškrtnutí políčka Zapnout rychlé spuštění.
Klepněte na tlačítko Uložit změny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.