Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Remix OS vhodný na starý stroj?

Od: gustav odpovědí: 12 změna:

Zdravím, chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti z Remix OS na slabších strojích. Dal by se tento operační systém srovnávat s Linux Mint Mate popř. Linux Mint Xfce?

Děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Přemýšlel jsem že bych to hodil na starý notebook ale před instalací jsem chtěl zkusit na "normálním " core I3 v emulaci, co to vůbec umí. A představ si že ta potvora se při každým pokusu o spuštění spolehlivě kousla. Takže prd...
Na starý šunky se mi osvědčil PcLiOs. S jedinou výhradou .. že má na nekterych vykopávkách problém automaticky rozpoznávat wifi adaptér.
gustav
hodnocení

Děkuji za radu, akorát co je to ten PcLios? Používám Linux, znám ios ale tohle jsem ještě neviděl. :D Děkuji za odpověď

Když zadáš pclios nebo PcLinux os dostaneš se na stránky podpory projektu. Je to české linuxové distro. Z českých distro vhodných na slabé počítače je samozřejmě nejznámější Slax ale ten se nedělá ve verzi k instalaci, jen jako spustitelný soubor na flešku a navíc jeho autor na rozdíl od týmu pclios odmítá komunikovat v češtině.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkušenost zatím nemám, resp. více s OS Linux. U tohoto OS předpokládám asi stejné problémy, jako u OS Linux - vědět, zda zvolit verzi 32 bit nebo 64 bit, OS z "rychlé"flashky dobře nabootovat (což už může být problém) a doufat, že budou vyhovovat komponenty v PC (hlavně asi grafika a procesor Intel). Takže, stáří stroje by vadit nemělo, když OS nabootujete (potom by už měl běžet). Zdravím!

P.S. Je to vlastně OS Android pro PC.

doplněno 31.12.16 11:15:

No, myslel jsem to tak, že buď OS naběhne nebo nenaběhne (bootování selže). Viz odkaz máte návod a informace o Remix OS. Vyzkoušet ho můžete - pokud nabootujete z flashky (HDD tento OS nepotřebuje).

A jak píše kolega, tak SLAX je fajn (nyní z něho píši) a jde umístit i na HDD (je to trochu složitější). Ten PC Linux OS jsem také zkoušel, ale pro mé potřeby byl moc velký - SLAX je podobný a výrazně menší.

svetmobilne.cz/...

doplněno 31.12.16 15:08:

gustav - vítám Vás mezi uživatele OS LInux SLAX.

gustav
hodnocení

Nevím, jestli bootuju dobře či ne, protože nejsem v Linuxu až natolik sběhlý, protože ho používám pár měsíců. Jinak děkuji za odpověď

gustav
hodnocení

Dobrá, děkuj. Takže pokud js to dobře pochpil, tak Slax je vhodný pro OS klíčenku, díky své skladnosti. Ale pokud bych chtěl něco jako na PC, tak si vybrat z pclios, že? Děkuji za rady

Dobre se instaloval i Puppy Linux. Navíc ty verze před tím než se autoři zbláznili a přešli na jádro Ubuntu, měly necelých 300 mega a k běžné praci jim stačilo i 256 RAM. Pupík ale taky nemá fórum podpory v češtině takže za mě pro začátečníka ten Pclios. No.. pro začátečníka je ideální Ubuntu aby úplně pochopil jak to na Linuxu chodí, protoze Ubuntu má dokonalou podporu na fóru v češtině. Bohužel za 7 let od verze 10 ( která už nemá podporu ) už narostly požadavky na systém do prakticky stejných hodnot jaké požadují sedmičky Widle.
doplněno 31.12.16 12:12: Po instalaci pclios máš na ploše ikonu Firefox na internet, Ikonu prehravace multimédií, správce souborů v počítači a diskový nástroj na správu oddílů hard disku. Co potřebuješ na starým křápu víc?
gustav
hodnocení

To asi jo, a kdybych chtěl USB klíčenku s nějakým OS, tak je vhodný ten slax?

Můžeš použít jakýkoli Linux z DVD. všechny mají možnost spuštění na zkoušku bez nutnosti instalace (bez nebezpečí nevratných změn v počítači ) Po zkoušce vyhodíš plácku z mechaniky a v počítači nebude po Linuxu ani památky. Poměrně malé požadavky na hardware má třeba Lubuntu, X ubuntu, Mint, Mandriva Ty můžeš běžně stáhnout a vyzkoušet jako hotový funkční systém. Slax je dobrý v tom, že je to verze pro flešku. Ostatní jmenované se musí do usb verze převádět jednoduchým programem. Bohužel ale Slax je modulový systém kde si při prvním stahování musíš volit jaké funkce od něj budeš vyžadovat a podle toho přidáváš balíčky do instalačky. To jsem nikdy pořádně nepochopil.
doplněno 31.12.16 14:02: To je jedna ze základních vlastností Linuxu jako takového. Ta možnost spuštění bez instalace jen prostřednictvím krátkodobé paměti RAM. Akorát že u toho slaxu se ti na flešku zaznamenají i změny. Při spuštěni z Cd se po vypnutí všechno smaže.
gustav
hodnocení

Tak rozjel jsem na flashce ten slax, akorát mě zarazilo, že nepotřebuje instalaci. Vypadá to zatím celkem OK, ještě teda zkusím nového uživatele a nějak nainstalovat ovladače na wifi, pokud to teda jde.

doplněno 31.12.16 14:14:

Už jsem na to přišel a vše funguje peckově dík za pomoc!

Kdybyste do mě s druhým diskutujícím trkli správným směrem, rád bych ten Slax taky zkusil. Jde mi o to že u mě neviděl Wifi a že jsem nerozluštil záhadu jak to instalovat na disk abych netrápil fleškou liné USB1 na nejstarším střepu co se mi doma ještě válí

hodnocení

0x
Nevím, jak je na tom dnes slax, ale super projekt slaxu podobný je i Porteus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]