Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva windows na SSD

Od: acs22® odpovědí: 8 změna:

Zdravím mám dotaz, zda bude možné na SSD disku 250 GB mít např. win 7 64 bit a jako druhý win 10 64 bit.Představoval bych si to ,že bych si je přepínal před startem windows.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

Ano, možné to je. SSD není z pohledu PC nijak odlišné od HDD.

hodnocení

Takže prvně stejně musím dát win 7 ,obráceně by to asi neprošlo že? :) a pak win 10 a přepínat si je dle libosti.Akorát skrze SSD jsem musel v Biosu přepnout z IDE na AHCI jinak to nepustilo instalaci windows.

hodnocení

2x

Pokud ty W10 nebudou upgrade těch sedmiček tak jo. Je potřeba mít dvě plnohodnotné (koupené, s platnou licencí) instalace a pomocí správy disku si utvořit nový svazek na který půjde druhá instalace. Při bootu se vybere, který systém se bude používat. Jakékoliv jiné pokusy, např. když jsem se z W10 chtěl vrátit na W7 nebo vše pověsit na jednu licenci, vyhazují hlášku : Instalace se nepovedla ve fázi FIRST_BOOT, při operaci SYSPPREP došlo k chybě.

hodnocení

Disk SSD tědka ještě nemám rozdělen,musí být každý na jiném oddílu tedy? Rád bych je tam měl najednout nějaký čas ještě než si zvyknu na win 10 a na něco používal win 7 ještě a jak jsem v Biosu musel přepnout z IDE na AHCI tak to je skrze disk system,windows 7 či 10 to bude fungovat na oba ne?
ctenar*

IDE/AHCI: nemělo by to mít vliv na W7/10

ctenar*

Může ty W7 naklonovat na druhý oddíl a pak je tam aktualizovat na W10.

Nezkoušel jsem, ale nenapadá mě, proč by to nemělo fungovat.

hodnocení

2x

Naklonovat na jinou partišnu asi nějak půjde, když ohlídá, aby původní W7 zůstaly čistý, tohle jsem nezkoušel. Ale je to docela umotaný, půl dne instalování a v nejlepším bude kolize ovladačů v některé třistapadesátéosmé úrovni. Čistý W7 a čistý W10, podle mě jedinná chodivá konfigurace.

hodnocení

Tak to udělám každý na jiný part na disku :) mám v pc již SSHD 2TB,nejstarší klasika HDD pujde pryč z PC,ten když začne něco dělat tak to je rachot hlavičky mlátí jak bubeník na rockovém koncertě :D :D :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]