Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vážení rádcové, myslel jsem si, že různé vady tisku u inkoustových Canonů mám zmapavané, ale tohle mi hlava nebere. Při tisku tiskárna vynechává purpurovou barvu a tiskne čáry, na test trysek se vytiskne test v pořádku, až na konci vynechá. Každý test vypadá stejně, vynechá až na konci vždy v ůplně stejném místě. Máte někdo nápad čím by to mohlo být?
Napadlo mě to, ono se to to chová, jakoby se ke konci testu trysky zaplavily nadmírou inkoustu a pak ty trysky netisknou. I ten tvar toho vynechání tomu napovídá. Ćastý jev při nedostatečném podtlaku v zásobníku inkoustu. Jinak by to mohlo být způsobeno nižší viskozitou inkoustu, ale nejde mi do hlavy jak se to mohlo stát, když tu barvu používám už možná přes rok a objevilo se to ze dne na den.
když jsem měl takový výsledek, tiskl jsem už druhým rokem z jedné sady, kterou jsem doplňoval... takže opravdu už jsou ty náplně k výměně - kupte nové, třeba i repas a na další rok máte klid...
@bmbx - a dá se to manuálně vyčistit? bez nějaké větší demontáže... už jsem jednu starší tiskárnu IP1800 vyhodil pro náhlou změnu kvality tisku (ale měla toho dost za sebou...) - možná se dala zachránit...
Jaký kousek máte vy?
tam byl problém jinde - válečky nějak špinily papír a nedalo se to vyčistit, k tomu ta klasika s kurvítkem-vsakování inkoustu do té pěny...
Ale za 850,- se dá koupit další podobná s novým inkoustem a možností doplnění další min. 3 roky
Aby nedošlo k mýlce, nemám žádnou koupenou naplněnou sadu, ale doplňuju sám. Po posledním naplnění začala purpurová barva dělat tohle. Závadu se mi povedlo identifikovat, je téměř neprůchodný vstupní filtr na tiskové hlavě, hlava tedy vytiskne tolik, kolik je nashromážděno v kanálku hlavy mezi vstupním filtrem a tryskou, proto se test trysek vytiskne téměř celý dobře, pak začne vynechávat.
U pigmentové černé je to jemná kovová síťka, ale u ostatních je to takový zvláštní materiál. Zkoušel jsem všechny možné čistící roztoky, vařící vodu, stlačený vzduch a průchodnost je pořád stejná.
Vyhazovat ip1800 pro změnu kvality tisku je trochu lehkomyslné, tam jsou trysky součástí cartridge. Stačilo koupit novou cartridge a mohlo být po problému
Alternativní kartridge vyjde na 6USD a nevyčistitelné válečky neznám , Canony mají hodně kurvítek, ale ta pěna pro vsakování inkoustu to rozhodně není
Na válečky se dostalo díky jedné chybě trochu inkoustu - a asi nejsem dostatečně zručný... nebo to zaschlo až moc. Pěna se má pravidelně "odsávat" podle některých nebo se snad dá vyměnit?... nezkoušel jsem. Prostě už to za ty peníze nestálo za řešení...
omlouvám se a opravuji:
... jen jednou za čas doleju nádrže
Pro zajímavost zde je foto:
Tak závada odstraněna výměnou tiskové hlavy. Proč se stal vstupní filtr pro purpurovou barvu neprůchodný se mi nepodařilo zjistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.