Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou RAM mám použít?

Od: mmmm odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Nevím zda se Vás tu můžu zeptat na dotaz ohledně správného výběru paměti RAM.

Potřeboval bych vědět, jakou správnou paměť RAM mám usadit do základní desky ASUS A88X- Gamer.

Mám tuto základní desku -> suntech.cz/...

Mám pouze 4 GB RAM a chtěl bych si to rozšířit o další 4 GB.

Potřebuju vědět jaký přesný typ RAMky si mám koupit.

Koupil jsem si právě RAM -> alza.cz/...

Ale po usazení do základní desky mám pořád pouze 4 GB.

Co s tím? Jakou jinou si mám pořídit přesně?

Myslím, že jsem pořídil asi špatnou RAM.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Taky záleží, jaký máte operační systém. Pro využití více RAM potřebujete 64 bitový.

mmmm
hodnocení

Ano mám windows 7 home premium 64-bit

hodnocení

0x

Zdravím,

podle parametrů, by tam měla tato RAM co jste koupil fungovat. Je ale možné, že si nerozumí s tou, co tam nyní máte, pokud pracují každá na jiné frekvenci apod. Co tam máte nyní za RAM? Myslím, tu původní. Paměti je vždy dobré kupovat v párech od stejné značky, se stejnou frekvencí, aby fungovaly bez problému v dualu.

doplněno 28.12.16 13:38:

Můžete si zkusit stáhnout nějaký prográmek a podívat se, kterou z těch pamětí PC "vidí". Pokud se zobrazuje stále 4Gb, tak jednu z těch nevidí nebo se nezobrazuje korektně. Prográmek by měl rozpoznat podle typu, zda vidí tu novou nebo stále starší.

mmmm
hodnocení

Zdravím Vás,

Mám tam tyto RAMky -> czc.cz/...

Původně jsem si nechal PC sestavit na CZC.cz z komponentů. Dali mi tam 2 tyto ramky takže jsem měl mít hned 8 GB RAM. Bohužel jedna z nich asi byla vadná a psalo to stále 4 GB. Takže tam mám pořád tyto 2 z niž jedna bude špatná (nevím která a nevím jak to zjistit) a tamtu jsem si koupil dnes. Ale po nasazení stále 4 GB.

Kouknu se po netu na nějaký ten program, ale nikdy jsem nic takového nehledal tak zkusím.

Moc Vám děkuju za radu.

Zkuste třeba Everest. Nejlepší řešení by bylo koupit 2x ten Corsair. Ještě může být špatný slot na základní desce, máte 4. Takže já bych zkusil obě starší paměti dát do těch zbylých dvou slotů, co to udělá. Pokud bude výsledek stejný, pak zkuste spustit PC pouze s jednou pamětí, pokud bude fungovat, tak vyndat a dejte tam druhou a uvidíte. Takhle se dopracujete k tomu, která funguje a která ne.

mě osobně se už stalo, že jsem měl paměti 2x2Gb takže 4 dohromady, ale v PC se mi zobrazovalo jen 2gb ale i tak, jsem měl reálně s ohledem na výkon 4Gb. Chyba byla pouze v zobrazení. Pomohlo paměti prohodit do jiných slotů.

mmmm
hodnocení

Zkusil jsem zaponout PC s jednou pamětí nenaběhlo nic. Tudíž je asi vadná po zasunutí druhé už naběhl.

Zkusím ten Everest co to zjistí.

Pak je ta jedna na 90% vadná, jak jste zkoušel tu novou? Dal jsem jí místo te jedné starší? Možná jste zrovna vyndal tu dobrou a nechal tam tu špatnou, potom PC viděl jen tu novou a proto stále pouze 4gb. Zkuste teda tu starší, se kterou jste PC spustil a k ní dát tu novou, co to udělá.

mmmm
hodnocení

Zkusím ještě, jinak PC nevadí, že se pořád zapíná a vypíná?

Před předělávkou RAMek to vždy vypanu přes start a potom vypnu ještě zdroj nevím zda se to má nebo ne, ale radši to dělám takto a pak znovu celé zapnu.

Ano, takhle je to v pořádku, vypnout korektně přes START a vypnout a nejlépe i odpojit zdroj. Ještě neuškodí zbavit se zbytkového napětí, slačením na cca 2 vteřiny tlačítka pro zapnutí PC, samozřejmě po odpojení zdroje. :) V takto krátkém časovém horizontu to PC neškodí, pokud to člověk nedělá každý den 20x, pak ho to nijak nepoznamená. :)

mmmm
hodnocení

Tak jsem stáhl everest program a v tom programu to právě píše že RAM mám 8 GB. :)

Tak to je dobrý krok a co píše správce úloh? :)

mmmm
hodnocení

Tak ted jsem z toho vážně jelen už.

Everest píše 8 GB a správce píše 4 GB.

Zkuste ještě spustit msconfig->záložka spuštění počítače->Upřesnit možnosti->maximum paměti by mělo být zaškrtnuté.

Ještě se můžete podívat do BIOSU, měla by tam být položka "memory remap feature", tak tu zapnout.

Ta položka maximum paměti být zaškrtnutá nemusí pro správné fungování, jen se snažíme přijít, kde je chybka a tak se musí zkusit pár testů.

mmmm
hodnocení

Dneska už to nechám být, už tu moc nebudu. Zítr vyzkouším další věci tyto :)

Každopádně Vám moc děkuji za rady ! :) Moc jste mi pomohl. :)

Ano mám 64bitový. :)

rv*

Ještě jednou si ověřte, že máte win7 64 bit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]