Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí tento pc? kancl pc

Od: martin12* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci si koupit pc co nejlevnější sestavu na czc, HDD mám sice starší seagate 250 GB je na něm w8.1, grafika mi stačí integrovaná.
Užití pc - převážně microsoft word.
Hry nehraji, tak si myslím, že i3 by byla zbytečná, ale nechci udělat chybu v počítačovém zdroji, myslím že 400 W bude ještě hodně.
Ale chci, aby mi pc pár let vydržel,
Limit pc - skrátka co nejmenší cena, čím mín tím líp..
požadavky: cpu intel s paticí 1151 a min. 4 GB ram.
optickou mechaniku mám doma
A ještě potřebuji pomoci, když mi tyto komponenty s montují v czc.cz, tak mi bude stačit zapojit můj HDD s nainstalovaným w8.1 a už to bude běžet? Nebo budu muset nějak s tím OS šachovat.
czc.cz/...
Rád si nechám poradit..
předem díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdroj euroshit bych opravdu nebral. A s OS z disku nepojede jen tak, bude se muset přeinstalovat a volat na Microsoft podporu, pokud není přenosná instalačka...

hodnocení

0x

Pokud to chcete na Word a třeba Excell tak vyhoví prakticky cokoliv, co je schopno provozu. Já jsem pro tyto účely koupil jednomu členu rodiny repasák notebook MSI za 4.000,- Běží na XP a no problem.

pc*
hodnocení

0x

Paměti bych dal bezproblémové a levnější Crucial, a ušetřené peníze bych přidal na ověřený zdroj Seasonic.

Ve finále je cena komponent stejná.

czc.cz/...

Zvážte nákup raději 8GB modulu.

Máte desku jen se dvěma paměťovými sloty, takže můžete pouze jednou upgradovat a tím to končí.

Váš starší disk 250Gb může mít ještě staré zapojení širokého IDE, tak pozor na to - zkontrolovat.

Systém ze starého zařízení na nové se takto nepřenáší.

Musíte udělat novou instalaci Windows, protože budou jiné ovladače pro vaši desku než ty které byly původně ve Windows nainstalovány. Navíc licence je vázaná na desku, která teď bude jiná, ale pokud to není OEM verze ale krabicovka, tak nic nové instalaci nebrání.

(Tím neříkám, že to nejde, ale musí se to umět a ne vždy se to podaří, navíc zůstane nějaký balast v systému).

martin12*
hodnocení

Ten muj w. Je OEM, takže to nepujde? A kdyby ten muj disk mel zapojeni IDE tak by nebyl komptatibilni s tou novou MB.

maara*
hodnocení

0x

Nebylo by snažší koupit už hotový PC, než ho takhle skládat, třeba koupit nějaky miniPC, bude to i líp vypadat a nemusí se řešit nějaká vzájemná kompabilita, ovladače apod..

Na tyto účely postačuje naprosto každé zářízení na trhu.

martin12*
hodnocení

Ten stary disk je Seagate 250 gb SATA 2, takžese ptám jestli je kompatibilní s deskou ausus h110k. A jesti budu muset tedy přeinstalovat OS.
pc*

SATA I,II,II jsou vzajemně kompatibilní, rozdíl je v přenosových rychlostech, snad jen u Samsungů je potřeba stáhnout update disku, takže fungovat by to mělo.

OS budete muset přeinstalovat. OEM je svázaný s původní deskou, takže nelze použít na novém HW.

Máte na výběr zakoupení nových Windows na CZC spolu s komponentami, instalaci Linuxu, zakoupení PC se systémem (třeba bazarového).

czc.cz/...

importpc.cz/...

pocitacezababku.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]