Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Android a různé licenční podmínky(browsery)

Od: jarina odpovědí: 8 změna:

Co je to za šlendrián na androidu? Mám nový android a když jsem chtěl otevří browser chrome nebo UC web broswer, tak nejdřív musím souhlasit s nějakými podmínkami Terms of use nebo Privacy. Navíc ani nejsou uložené v telefonu, ale je potřeba být připojen k internetu,takže si je nemohu přečíst. Kde zjistím co je to zač?

Mám se obávat, že Android bude provádět nějakou komunikaci na pozadí, kterou nechci? Natož nějakou o které nevím? Je nějak možné nastavit android tak, aby každý požadavek musel být schválen?

doplněno 26.12.16 16:00:

a uplně nejvíc mě dostalo svinstvo, že při prvním zapnutí (v návodu z papíru z Lenovo - je to jen papírek v víc jazycích týkající se této jediné věci) se odešle IMEI a číslo sim...

" Při prvním zapnutí (a připojení k netu) bude u společnosti Lenovo registrováno IMEI s informací a městě, kde je produkt aktivován. registrace je jednorázová. Kontrola usnadní poprodekní servis díky ověření pravosti. Při registraci je přeneseno<1kB)

Jak zjistí město?

na jaké servery to jde?

Jde to nějak zakázat/obejít (přes proxy?)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

android
hodnocení

0x

Kdo Tě nutil kupovat OS s Androidem. Kup si Wokna

hodnocení

0x

Vítejte v současnosti velkého bratra. Mohu se zeptat, kde jste strávil posledních cca 10 let? *smich*

puk

To mluvite o smartfonu? Ja bych rad vedel, jestli jde system Android, co byva v tabletech, instalovat do laptopu misto puvodniho Win.XP. Jestli to nekdo vi, tak predem dik za info, ja se moc nevyznam.

Áno,je to možné,dokonca aj Windows a Android dokopy a nemám na mysli WirtualBox. technet.idnes.cz/...

jarina
hodnocení

Nenutil, prostě jsem ho chtěl vyzkoušet? Když to vyrootuji, mohu si tam dát chromium, které je bez šmírovacích funkcí? a posledních 10 let hřebíček na hlavičku, používal jsem hloupý telefon. Pomohly by v tomhle směru windows na mobilní telefon? Přeci je nod windows 8 to jde zkopce co se týče telemetrie, sledování a dalších hnusáren

satak

Lehká pomoc(rada?)...vrať se zpátky k hloupému telefonu...

Stejně si nainstalujete aplikace, kterým odsouhlasíte sledování úplně všeho ..

vojtal*
hodnocení

0x

Souhlas s podmínkami je požadavek vydavatele softwaru, který je vynucen úřady. Telefon nikde tvá data odesílat nebude.

IMEI a poloha je odeslána do Lenovo, aby se poznalo, kdy a kde bylo zařízení spuštěno. Od tohoto okamžiku se začne počítat záruka. Tenhle údaj slouží servisu, když se tam zařízení dostane. Město je zde kvůli regionu - v interním systému se nastaví ČR. Tyto informace se poté zobrazí i na stránce support.lenovo.com/... po zadaní IMEI.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]