Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co sledovat na YouTube? Věk 55+

Od: jackshit odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

nedávno si tatík koupil SMART TV a chtěl bych ho naučit sledovat YouTube. Bohužel však nesleduji českou YouTube scénu a nevím co mu poradit. Můžete mi, prosím, poradit české YouTube kanály, které si myslíte, že jsou vhodné pro věkovou skupinu 55 .

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, např. po zadání termínu "divadlo" najdete různé záznamy divadelních představení. Takže, kromě jiného, jsou tam všechny celé hry Divadla Járy Cimrmana. Pokud ho zajímá hudba, tak tam najde takovou (zahraniční), kterou v mládí v našich médiích těžko hledal (jsou tam koncerty i celá hudební alba). A je tam i celá řada dokumentú. Myslím, že sledovat nějaké trendové kanály je zbytečné - lepší je vlastní výběr. Zdravím!

doplněno 23.12.16 00:28:

jackshit - pokud tatík sleduje pouze TV Nova, tak si nemusel kupovat "chytrou" TV. A když už si ji pořídil, tak si na YouTube najde něco sám (třeba seriály z TV Nova, celé filmy apod.).

mysdomaci*
hodnocení

1x

Když si zadá na YouTube do vyhledavače oblast svého zájmu, samo mu to nabídne, je tam spousta dokumentů historických, ze současnosti, postupy na výrobu čehokoliv pro všechny kutily, sport, hudba, divadlo, cokoliv.

hodnocení

1x

Vědecké a dokumentární kanály.

Zajímavé jsou třeba :

VŠ přednášky :

LLionTV:

Hvězdárna a planetárium Brno :

Milujeme vědu :

a cokoliv s Doc. RNDr. Petrem Kulhánkem CSc :)

hodnocení

0x
No nevim. Me kdyby synek nutil do pravidelneho sledovani Tuby, tak bych s nim vybehl.
Ale jiste on sam vi, co se mu libi. A to ma kazdej clovek uplne jiny.
jackshit
hodnocení

Můj úmysl je spíše mu ukázat, že televize není jen sledování TV Nova.

hodnocení

0x

Ať třeba zavzpomíná na názvy kapel, které zamlada poslouchal z magneťáku.

cinematic*
hodnocení

0x

Nebo může mrknout na nějaký CZ/SK archivní kousek .

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
jedná se o moji věkovou skupinu, takže čistě teoreticky bych měl umět poradit, ale...
Kdybyste napsal aspoň přibližné zájmy (oblasti zájmů) dotyčného, pak by se třeba něco poradit dalo, takhle je to ale těžké, podle sebe to brát rozhodně nemohu, protože mám poměrně široký rozsah a navíc dost atypické zájmy. A pokud tatík sleduje TV, tak to je zcela mimo moji mísu, klasickou TV nemám od roku 2002 (stejně bych na ní neměl čas), co potřebuju, jedu přes pc a internet. YT ale sleduju jen výjimečně, většinou se na něj dostanu přes odkaz na něco, co mne zajímá.
Docela mne pobavil výběr předřečníků - zcela upřímně, takřka nic třeba pro mne. Hudební věci jen občas a spíš historické (jazz, swing apod.), pro poučení a dovzdělávání se mám pár oblíbených kanálů zaměření kutilského a technického, občas objevím nějaké historické technické dokumenty. Občas kouknu na nějaké ty sestřihy z různých automobilových rally, ale spíš než současné závoďáky mne zajímá kategorie tzv. historiků (ta auta si totiž pamatuju z mládí, když po soutěžích jezdila). S tím také souvisí můj další sledovaný směr - dobové dokumenty ohledně aut tzv. východní provenience. A samozřejmě také různá (současná i historická) stavební technika.
Protože tvrdím, že naši předkové vůbec nebyli blbí a kam se na ně hrabeme i s celou naší technikou, zajímají mne různá videa ukazující, jak se i z prdu nechá udělat kulička a jak si člověk může pomoct v nouzi, když použije hlavu.
Upřesněte, co otce zajímá a pak se dá radit - na výběr toho je mnoho. Navíc - vzhledem k věku (a předpokládané znalosti ruštiny) má otec na rozdíl od mladé generace teoreticky otevřený i ruský intenet a to je teprve studnice. Ale předpokládá to dobrou znalost ruštiny a to nejen čtení, ale i rozummění mluvenému slovu, protože velmi mnoho zajímavých hlavně technických věcí je pouze v mluvené ruštině, bez titulků a bez angličtiny.

figurek*
hodnocení

0x

Lidi ve věku 55 obvykle poslouchají to, co poslouchali ve dvaceti. Starý dobrý Olympic, Prokopa, Schelingera atd.

Ale já bych vám poradil, pusťte tátovi zvuky vesmíru.

cirus*
hodnocení

0x

to jackshit...ja treba sleduji ...napisi do vyhledavce ,,violetka ultrova...a i prapodivna ... a tam ona ma spoustu videi o vysetrovani krimi pripadu z celeho sveta ..foresne vysetrovanie atd.. objasnili stare vrazdy 40 roku stare pomoci rozboru DNA . Ale na kazdem je rozhodnuti ,co si vybere ,ale i dobra zabava je treba ...popleteny andel,co propagguju na TV.

dam®
hodnocení

0x

Třeba starty raket, ISS, NASA, letiště...

hodnocení

0x

Youtube není televize. Videa na youtube mohou být zařazena do kanálů, ale taky nemusí. Kanály navíc pořád vznikají a zanikají. Prostě sledujte, co se Vám líbí, třeba já koukám na přednášky o fyzice :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]