Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nedávno si tatík koupil SMART TV a chtěl bych ho naučit sledovat YouTube. Bohužel však nesleduji českou YouTube scénu a nevím co mu poradit. Můžete mi, prosím, poradit české YouTube kanály, které si myslíte, že jsou vhodné pro věkovou skupinu 55 .
Děkuji.
Dobrý den, např. po zadání termínu "divadlo" najdete různé záznamy divadelních představení. Takže, kromě jiného, jsou tam všechny celé hry Divadla Járy Cimrmana. Pokud ho zajímá hudba, tak tam najde takovou (zahraniční), kterou v mládí v našich médiích těžko hledal (jsou tam koncerty i celá hudební alba). A je tam i celá řada dokumentú. Myslím, že sledovat nějaké trendové kanály je zbytečné - lepší je vlastní výběr. Zdravím!
jackshit - pokud tatík sleduje pouze TV Nova, tak si nemusel kupovat "chytrou" TV. A když už si ji pořídil, tak si na YouTube najde něco sám (třeba seriály z TV Nova, celé filmy apod.).
Zdravím,
jedná se o moji věkovou skupinu, takže čistě teoreticky bych měl umět poradit, ale...
Kdybyste napsal aspoň přibližné zájmy (oblasti zájmů) dotyčného, pak by se třeba něco poradit dalo, takhle je to ale těžké, podle sebe to brát rozhodně nemohu, protože mám poměrně široký rozsah a navíc dost atypické zájmy. A pokud tatík sleduje TV, tak to je zcela mimo moji mísu, klasickou TV nemám od roku 2002 (stejně bych na ní neměl čas), co potřebuju, jedu přes pc a internet. YT ale sleduju jen výjimečně, většinou se na něj dostanu přes odkaz na něco, co mne zajímá.
Docela mne pobavil výběr předřečníků - zcela upřímně, takřka nic třeba pro mne. Hudební věci jen občas a spíš historické (jazz, swing apod.), pro poučení a dovzdělávání se mám pár oblíbených kanálů zaměření kutilského a technického, občas objevím nějaké historické technické dokumenty. Občas kouknu na nějaké ty sestřihy z různých automobilových rally, ale spíš než současné závoďáky mne zajímá kategorie tzv. historiků (ta auta si totiž pamatuju z mládí, když po soutěžích jezdila). S tím také souvisí můj další sledovaný směr - dobové dokumenty ohledně aut tzv. východní provenience. A samozřejmě také různá (současná i historická) stavební technika.
Protože tvrdím, že naši předkové vůbec nebyli blbí a kam se na ně hrabeme i s celou naší technikou, zajímají mne různá videa ukazující, jak se i z prdu nechá udělat kulička a jak si člověk může pomoct v nouzi, když použije hlavu.
Upřesněte, co otce zajímá a pak se dá radit - na výběr toho je mnoho. Navíc - vzhledem k věku (a předpokládané znalosti ruštiny) má otec na rozdíl od mladé generace teoreticky otevřený i ruský intenet a to je teprve studnice. Ale předpokládá to dobrou znalost ruštiny a to nejen čtení, ale i rozummění mluvenému slovu, protože velmi mnoho zajímavých hlavně technických věcí je pouze v mluvené ruštině, bez titulků a bez angličtiny.
to jackshit...ja treba sleduji ...napisi do vyhledavce ,,violetka ultrova...a i prapodivna ... a tam ona ma spoustu videi o vysetrovani krimi pripadu z celeho sveta ..foresne vysetrovanie atd.. objasnili stare vrazdy 40 roku stare pomoci rozboru DNA . Ale na kazdem je rozhodnuti ,co si vybere ,ale i dobra zabava je treba ...popleteny andel,co propagguju na TV.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.