Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zmenšit velikost fotografie?

Od: atreus* odpovědí: 8 změna:

Nafotil jsem předmět pro prodej na Aukro. Snímky .jpg jsou příliš velké. Jak se dají zmenšit? Používám ACDSee. Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

no nerad bych se pletl, ale mně to při vkládání na aukro přímo jejich web upravil... Jinak používám mail (dám do přílohy a ono to chce změnšit, tak to zmenším, pak uložím "jako" - a mám požadovanou velikost více foto najednou.

jabraka*
hodnocení

2x

V ACDSee je v editaci funkce recize -kde se dá nastavit počet pixelů obrázku.Nebo případně procentuální zmenšení.

JABRAKA

hodnocení

0x

Tak někde tam je editace fotografie.

host*
hodnocení

0x

JPEG Resampler , umí i česky

hodnocení

0x

Zkus zmenšit rozměry - pro aukro jsou dostačující fotky s delší stranou 1000 pixelů, větší se beztak zobrazí zmenšené.

111®
hodnocení

0x

jo umí to ACDSee

jarina
hodnocení

0x

asi by bylo vhodné vysvětlit základy.

Jinak velikost fotky se zmenší hustší kompresí/nižší kvalitou jpg (obvykle je to přeceněnováno a lidi používaj 95-100, ale i 75-86 dává dobré výsledky.) Závislost je těžce popsatelná, ale zezačátku je pokles velikosti mnohem větší než pokles kvality.

Rozlišením také- logicky úměrně rozlišení, ovšem háček je že při změně rozlišení se neví originální komprese.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]