Nejste přihlášen/a.
Nafotil jsem předmět pro prodej na Aukro. Snímky .jpg jsou příliš velké. Jak se dají zmenšit? Používám ACDSee. Děkuji za radu.
no nerad bych se pletl, ale mně to při vkládání na aukro přímo jejich web upravil... Jinak používám mail (dám do přílohy a ono to chce změnšit, tak to zmenším, pak uložím "jako" - a mám požadovanou velikost více foto najednou.
asi by bylo vhodné vysvětlit základy.
Jinak velikost fotky se zmenší hustší kompresí/nižší kvalitou jpg (obvykle je to přeceněnováno a lidi používaj 95-100, ale i 75-86 dává dobré výsledky.) Závislost je těžce popsatelná, ale zezačátku je pokles velikosti mnohem větší než pokles kvality.
Rozlišením také- logicky úměrně rozlišení, ovšem háček je že při změně rozlišení se neví originální komprese.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.