Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Freewarová video-střižna?

Od: lach odpovědí: 9 změna:

Jde mi jen o občasný ořez nezdařených začátků a konců videa, nebo vystřižení pár vteřin uprostřed, občas to proložit fotkami a udělat ucelenou prezentaci z dovolené. Délka zobrazení fotografií by měla jít nastavit. Dle volby by mělo jít taky nastavit, jestli zachovám původní audiostopu, nebo ji nahradím jinou.

Nechci dumat nad žádnými kodeky, bitrate a rozlišením. Chci jen stříhat a slepovat a aby to zachovalo stejné rozlišení a kvalitu, jako mělo původní video. Připadnou kompresi bych si pak provedl v jiném SW.

Můžete mi doporučit nějaký freeware?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Klasika byl Virtual Dub, ale osobne jsem ho nepouzival.

hodnocení

2x

Pokud jde jen o stříhání, tak používám Avidemux. Umí uložit ve stejném formátu. Umí samozřejmě i různé filtry a změnu formátu, pokud je potřeba.

hodnocení

2x

V těchto případech používám VideoPad Editor. Vyzkoušej!

jj

Freewarová video-střižna?

hodnocení

0x

Editor YouTube

hodnocení

0x
Ve windows není nic od microsoftu? Já mohu poradit pouze linux - kdenlive, openshot.

mirex*
hodnocení

0x

Movie Maker ve Windows, do desítek lze doinstalovat.

doplněno 20.12.16 17:56:

Pokud je to tak, budeš mít asi problém s každým programem. NO FLAME!

lach
hodnocení

MovieMaker je obludný ! To je přesně důvod proč hledám něco jiného. Vystřihnu z videa pár vteřin a musím tomu debilovi znovu navolit všechny parametry původního videa, on to pak nějak uloží, a výsledek má o 300 mega větší objem než originál a je přitom rozplizlejší nebo zrnitější ! NO MORE !

hodnocení

0x

A přesně tyto problémy způsobují kodeky, ne samotný program. Pokud neuloží rozpracovaný projekt, neví v jakém kodeku (formátu) má pracovat a jaký výstup má použít, je chyba mezi počítačem a židlí. Možná ale existuje soft, který to umí díky vlastní inteligenci.

jarina

jenže pokud program na editaci videa, neumožní vybrat rozumný( buď přímo x264 manuálně nastavenými parametryy a nebo nějaký dočasný téměř bezztrátový, datově náročná, ale hlavně bleskově rychlý) kodek, tak je to na palici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]