Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC do 12.000 na hraní her a streamy

Od: alobercz05 odpovědí: 21 změna:

Dobrý den / ahoj :) nevíte jakej PC aby vydržel přes 5let používání, hraní Overwatch 50fps+, csgo... a na streamy? ale jen do 12000kč maximálně Chtěl bych hrát Overwatch nad 50fps s ultra nebo high grafikou a k tomu streamovat... :D to je asi dost těžký ale já do toho víc nedám, protože víc nemám :(... a nevadí mi AMD :) předem děkuju za odpověd

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Musíš prostě pochopit jednu věc. Když na to nemáš, tak se nedá nic dělat. Počítač za 12 tisíc je kancelářský nebo domácí komp, na kterém si hry zahraješ jen velitě těžko (sekání, nizké detaily) a o streamování už vůbec... Vždyť jen polovinu stojí střední herní grafická karta.

Tyhle kompromisy, že na to nemáš. Asi jsi ještě hodně mladej, smiř se s tím, bude se ti to do života hodit. Já bych se chtěl taky podívat do vesmíru, ale protože na to nemám, tak prostě utřu, no...

gregorieta

HHH, Pobavil =D

zajixxx*
hodnocení

0x

Tak to asi nelze, CS:GO ještě budiž ale Overwatch na ultra a ještě při tom streamovat?...Za 12k ani bych o tom neuvažoval. Sám mám pc za skoro dvojnásobek (Core I5, GTX1060 6Gb, 8Gb RAM), a slova jako ultra u nových her raději nepoužívám.

alobercz05
hodnocení

Něco jsem zkusil a podle testů by to měl ject na ultra co myslíte? - czc.cz/...

zajixxx*

Kde máte bednu, a pevné disky?... 8Gb ram jiz neni moc, poznal jsem při CoD:IW

doplněno 19.12.16 15:58:

HW naroky :

Procesor: Intel® Core™ i5 nebo AMD Phenom™ II X3, 2.8 GHz

Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GTX 660 nebo AMD Radeon™ HD 7950

Paměť GPU: 2 GB VRAM

Paměť: 6 GB RAM

Operační systém: Windows Vista/7/8/10 64-bit

alobercz05
hodnocení

Ja jenom upgraduju muj starý PC :)

Na upgrade se vybodni, pokud nemáš max rok starý PC. Dobře ti radím. To si raději přišetři na nový.

repkin*
hodnocení

0x
Nedávno byl v letáku ntb za 12.500,- i5 2.4GHz, 2GB grafika a 8GB RAMka.
Paměť není u grafiky rozhodující parametr, ze kterého by šel vyčíst výkon. Na tom si rozhodně dobře nezahraje.
alobercz05
hodnocení

Ten by byl super děkuju :)

Ne, ten by opravdu super nebyl.

trevor*
hodnocení

0x

Ahoj, možná by sis zahrál, ale na strýmy zapomeň. To co jsi vybral je největší odpad co jsi mohl. Když už tak levně tak takhle czc.cz/... . Já doporučuji si pár tisíc našetřit a mohl bys vzít czc.cz/... . Jinak, dám ti radu.. Od amd procesorů se drž dál

alobercz05
hodnocení

Proč se mám držet od AMD procesorů dál? :(

To také nevím, u Intelu si připlácíš za značku. Ano, AMD je sice horší, ale stále kvalitní. Já mám AMD od dob dávných a nikdy jsem neměl ani ten nejmenší problém. Můj poslední vydržel 10 let a vydržel by i více, kdyby nebylo potřeba ho obměnit za nový, kvůli morální zastaralosti.

trevor*

Většinou u amd není možnost upgradu protože jejich vyšší třídy mají pořád jiné patice. Zbytečných 6 jader, když většina her nevyužije ani ty 4. Poněkud zastaralá architektura. Většina i3 převálcuje FX-6300 které si tazatel vybral. A jelikož nemá amd integrovanou grafiku a pokazí se vám grafická karta tak bez nové grafiky bude pc k ničemu. U intelu stačí přepojit kabel do základní desky a můžete počítač používat, ale bez možnosti si něco zahrát.

paw*
Z mych zkusenosti se bavit o budoucim upgradu je skoro zbytecne. Tazatel chce PC na 5 let. Tudiz klidne platformu, ktera je na konci zivotnosti, ale s dostatecnym vykonem. A azbto prijde, nechat jenom grafiku a desku s CPu vymenit.

krtek*
hodnocení

0x

stejně divnej dotaz jako nedávno někdo kdo chtěl ntb na hraní her do 15tis...PC na paření... 25 a výš!

zajixxx*

krtek, ano :) obcas lide zmeni nazor, a nechaji se poucit... :)

pc*
hodnocení

0x

Pokud máš bednu a disky, tak tohle je minimum co lze poskládat trochu kloudnýho. 300 přes rozpočet.

czc.cz/...

Lze osekat na desce nebo vzít horší GTX 1050, ale nedělal bych to.Proč se máš držet od AMD dál? Protože stará platforma, DDR3, větší spotřeba, musí být lepší chlazení, víc jak 4 jádra nevyužiješ a v single thread mu i3 natrhne zadek protože má o třetinu větší výkon (předposlední položka)

cpubenchmark.net/...

doplněno 20.12.16 15:48:

Pak je tu ještě možnost postavit to na mrtvé platformě FM2+ , bez možnosti upgrade (žádné výkonnější procesory už nebudou - takže konečná) s výkonnější grafikou GTX 1060 3GB.

Levnější X4-845 má srovnatelný výkon jako X4-860K, ale je postavené na efektivnější architektuře Carrizo s nižším 65W TDP.

Výkonem na jedno jádro je někde mezi FX-6300 a i3-6100, a překvapivě je výkonnější než dražší X4-860/880K.

czc.cz/...

cpubenchmark.net/...

cpubenchmark.net/...

czc.cz/...

Jako lepší řešení do budoucna s možností upgrade je ovšem sestava postavená na i3.

alobercz05
hodnocení

Aha děkuji :) zkusil jsem vybrat co nejlíp a nejlevěji to šlo... takhle by to bylo dobré? :) - czc.cz/...

doplněno 21.12.16 06:00:

a jestli že tenhle nebude stačit mam tu jednoho predátora kterýho jsem si nechal složit na czc ale ještě ne v realu :D czc.cz/... ale cena je o trochu větší :( co myslíte bude stačit tamten nebo mam šetřit na tenhle?

davidc

Streamovací + herní počítač do 12 000 nenajdeš. Možná tak na starší hry s tím, že nové budeš hrát na horší požadavky. Overwatch by mohl tkaový počítač zvládnout, ale určitě ne na ultra a se streamem.

Takže buď si koupíš jen herní do 12 000 a nezahraješ si zrovna nejnovější hry nebo si našetříš a koupíš počítač nejlépe za dvojnásobnou cenu. Okolo 25 000,- se už bude dát najít počítač, který zvládne tvoje požadavky (možná ne overwatch na ultra a zároveň to streamovat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]