Nejste přihlášen/a.
Mám OS WIN 10 a nejméně 1 x za den mi obrazovka zmodrá a je tam hláška, že nastala chyba a systém se musí restartovat. Rozpracované soubory se však uloží. Píše se tam, že kód chyby je IRQL a něco o driveru. Dá se to nějak opravit nebo budu muset přeinstalovat celé Windows?
z vašeho popisu je možné, že je chyba v ovladači některého z HW - tj. můžete zkusit přeinstalovat ovladač - ale který? Pozná jen pár zkušených z reportu ve složce MINIDUMP... Vy můžete zkusit třeba program SLIMDRIVERS slimwareutilities.com/... - při i nstalaci tohoto programu pozor na info - co vlastně chcete instalovat. Zpravidla tam bývá další "freee"program, takže tam kliknete na "decline"nebo co to tam je ... - po první úspěšné aktualizaci ovladačů můžete zase program odinstalovat.
Při automatickém upgrade na W10 se měl HW zkontrolovat a v případě nekompatibility by mělo instalaci zastavit. Pokud proběhla instalace W10 jinak, otázku "Jsou vůbec WIN 10 pro tento stroj vhodné?"vám nezodpoví nikdo, kdo tento NTB nevlastní.
Za mne - WIN7 jsou nepřekonatelný systém a W10 se může zahrabat - na starší PC se má nechat jen W7 - nic jiného nedávat.
Tak jsem zkusil ten program na drivery, něco to našlo, zaktualizovalo, ale přesto stále Windows 10 padají a objevuje se vždy tak za 2 hodiny provozu modrá obrazovka a hláška : DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL a notebook se restartuje. Je to HP Compaq 8510w, kde byly původně instalovány WIN 7. Jsou vůbec WIN 10 pro tento stroj vhodné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.