Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
reklamovala jsem tiskárnu a přišel mi mail, že oprava je uskutečněna výměnou za jiný typ tiskárny stejné značky. Nabízená tiskárna má podobné parametry jako reklamovaná, ale liší se v použitých náplních. Mohu požadovat zpět peníze, pokud mi neopraví reklamovanou tiskárnu nebo nedodají nový stejný typ tiskárny? Bude-li možné vrácení peněz, nemáte někdo odkaz na znění zákona, který to podloží a kterým se mohu obhájit u prodejce?
Děkuji
Lenka
Pokud prodejce není schopný dodat stejný produkt, pak máte nárok odstoupit od smlouvy. Náhradu jiným výrobkem nemusíte akceptovat.
Viz. dtest.cz/...
Tak jsem dnes byla na vyřízení reklamace a prodejce se bránil, že může nabídnout novější model. Je to možné?
Mohu se o něco opřít při reklamaci, že chci stejný typ nebo peníze zpět?
Děkuji
Lenka
Jestli jsem ten rekl.řád správně pochopil,tak nabídnout může.Ale Vy nemusíte přijmout. (proč nechcete novou,modernější?)
Protože se u dané značky objevuje chyba, která úplně vyřadí nenávratně tiskárnu (multifunkční zařízení) z provozu ve chvíli, kdy ji člověk nejvíce potřebuje. Mám koupenou sadu barev, které už nejdou využít u nabízené novější tiskárny. Ještě by bylo pro mě přijatelné dostat stejný typ aby se barvy daly ještě využít. Proto bych ráda vrácení peněz a raději vybrala jinou od jiné značky, protože po procházení internetu se tato chyba objevuje často a již této značce nevěřím.
lenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.