Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabourání do mailové korespondence

Od: drw1959 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, po návratu z několikadenního pracovního pobytu v Praze jsem doma zapnula notebook, přihlásila se do mailové korespondence a v horní liště se objevil pruh s upozorněním: Někdo se pokoušel vstoupit do vaší mailové korespondence, změňte ihned heslo. země: Česká republika, Rakousko. Změnila jsem ihned heslo a upozornění zmizelo. Nevím, zda se dá zjistit, kdo se naboural do mojí e-mailové korespondence, nerozumím uvedeným zemím, to měl být někdo z ČR i Rakouska, anebo jak to chápat? Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokiaľ ste si to heslo zmenili normálne po prihlásení do učtu,tak by malo by byť všetko v poriadku,no ak ste zmenu vykonali cez kliknutie na link v tom upozornení,tak ste sa stali pravdepodobne obeťou.Poporučujem si zmeniť prihlašovacie údaje normálne v nastavení účtu.

slovan
hodnocení

1x

I kdyby to byl nějaký "omyl", tak je rozumné občas změnit mailovou adresu, starou schránku zrušit a dobře si rozmyslet komu dám na sebe nový kontakt.

internet
hodnocení

0x

Já myslím, že to byl spíš pokus o získání hesla. Stalo se mi že jsem si nevšiml zapnuteho Capslocku a pokoušel se marně přihlásit aspoň pět krát a nikdy takové upozornění nepřišlo. Aspoň co se týká Seznamu. Takže pokud se reagovalo na tu zprávu a zadalo nové heslo tak už ho někdo má.

Jestli máš gmail tak to je u nich normální hláška. Těm stačí abys se do mailu přihlásila přes mobil nebo z jiného počítače než obvykle a už plaší a prudí. Kor jestli máš nějaké běžné jméno. Někdo se třeba upsal ve své adrese a vyšlo mu tvoje jméno. Když pak zadal heslo které patřilo k jeho vstupu, gmail to okamžitě vyhodnotil jako podezřelou aktivitu.
internet

Gmail posílá upozornění na mail, na sekundární mail při přihlášení z jiné IP adresy, z jiného počítače a nevím co ještě. Teď taky posílá upozornění do Notifikace v Android systému na mobily a tablety

Svého času to dělal i Seznam nebo Centrum (už nevím, mám oba) a na poradně se to rozebíralo. Hledal jsem, jestli otázku nenajdu, ale je to hledání jehly ve stohu (v kupce by byla šance).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]