Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router od O2 - lze zesílit?

Od: outak odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám klasický standartní router od O2 alza.cz/...

Jeho dosah je slabší než původní a do 2.patra mi dosahuje jen sporadicky. Lze k němu dokoupit nějaká výkonější a hlavně nastavitelná anténa? Děkuji za odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemá odpojitelnou anténu, takže anténu ne, ale apčko jo. Ideální by bylo místo do druhého patra datový kabel, apčko připojit do sítě za router, nastavit stejné ssid (název sítě), šifrování a akorát jiný kanál na kterém vysílá a je to.

alza.cz/...

outak
hodnocení

Chtěl jsem to vyřešit právě tak, zesílenou anténou, protože to Apčko jsem už měl doma, nyní leží někde v šuplíku, protože to nefungovalo dobře, hádalo se to. Mobil se mi připojil na bod A pak na B a spadl router... Mám doma navíc jak Apčko tak druhý router ale vždy se to hádalo:(

111®

neb jsi asi nevypnul na druhém DHCP

doplněno 12.12.16 16:23:

no než honit jak přebudit a zhlušit eter je kouknout pomocí inssideru, na sítě kolem a vybrat si kanál kde je nejméně sítí, a pokud tam jsou, aby byly slabé, pak bych nastavil jen pásmo G natvrdo, s tím že by ti prolezlo pásmo N přes strop moc nepočítej. Další možnost je jiné umístění a pak správná poloha natény pokud chceš zářit pod a nad sebe dej anténu vodorvně, to jsou základy a tz asi o nich víš houby...

Nevím proč by ti padal router když se ti přepojí zařízení na druhé ap, respektivě je to s prominutím kravina. Podle mě to neumíš nastavit. Největší problém je DHCP, pak kanály (jsou přesahy, takže záleží jak to nastavíš, ideálně o několik kanálů od sebe). Nastavený to bylo jak jsem popisoval. Ty čekáš radu, dostaneš ji a řekneš, že jsi to tak měl a neběhalo ti to, ale já nevěřím, že jsi to měl takhle. Zesilovat integrovanou antenu? Nastavis vykon, ale ten asi bude na max, ale integrovanou antenu opravdu jinak nezesilis.

doplněno 12.12.16 15:53:

Zkus snížit normu na b/g (vynechat n). Může se ti zlepšit stabilita, ale zázraky nečekej

hodnocení

0x

Pro lidi, kteri nerozumi sitarine jsou vhodne tzv. Powerline adaptery, neboli prenos dat pres stavajici rozvody elektricke site (230V). Zkratka netahate zadne kabely, nenastavujete zadne wifi, nejste hlavne cizymi wifi rusen a muzete byt naprosty laik. Jednu krabicku strcite do zasuvky u adsl modemu (routeru) a druhou krabicku kdekoliv ve vasi siti. Treba ve sklepe. A nemusite pres tri patra tahat kabely a nastavovat APcka.

111®

@yakub, třeba dodat, že to musí být ba stejné fázi a ne zase kraj světa aby si někdo nemyslel, že to tak půjde ob 3 domy

outak
hodnocení

Borci moc díky za rady, ale já tomu prostě nerozumím:( Jen vím, že mi to nastavoval borec co přímo vlastní internetovou firmu malou a vyzná se v tom hodně, nešlapalo to :(

Router jinam dát nemůžu, zesílit ho taky ne, tak snad kdyby mi někdo pomohl nastavit to AP, ale fakt od začátku, protože jen rady typu vypni N, fakt nevím kde ho vypnu :-D

Podívej se, dokážeš si představit, že bych od mechanika chtěl tady popsat postup jak třeba vyměnit rozvody?
Začal bych asi takhle:
Dokážeš se dostat na webové rozhraní routeru a ap? To je základ. Webové rozhraní, čili v prohlížeči IP adresa zařízení spuštěná ve webovém rozhraní

outak
hodnocení

Ano pane, to dokážu! :-D Stejně tak, jako bych si dokázal koupit aretační sady a základní nářadí pro výměnu rozvodů, pokud bych chtěl od mechanika radit a pevně věřím, že i to bych zvládl, protože mechanici jsou také jen lidi :D Problém je v tom, že člověk nemůže umět všechno :)

A jak myslíš, že máme vědět co zvládneš když se ptáš na něco co bězný ajťák udělá během chvilky?
Kabel do patra natažený máš? připrav si APčko. Co je vůbec zač?

outak
hodnocení

Já nejsem ajťák, ale ouťák :-D Ouťák je člověk, který si od O2 koupí router a musí to jet :-D

Mám router v 1.patře, do druhého patra mám vyvedený kabel do pevného PC, dole mi rozesílá signál router v pohodě a nahoře mi jede PC, problém nastává, když se chci připojit na mobil, což dělám velmi často večer, když je PC vyplý a kontroluju poštu atd. Signál je tak na hraně, protože notebooky s tím problém nemají, mobily už ano.

Mám:

Edimax EW-7438RPn Mini N300 Universal WiFi Exte

1) To je to nejhorší. Reklama říká kup, zapoj a serfuj, ale to, že někdo další řeší x problémů to je všem jedno. Ono bys měl vědět, že jsou nějaké kanály a že bys měl mrknout co kde běží a ne zarušit sousedy proteže ty sis koupil nový router a ted sis ho spusti, dále bys měl nastavit zabezpečení například.
2) to zařízení je možná dobré, ale je to na principu opakovače- potřebuješ kvalitní signál, aby jsi ho poslal dál, ale když už v patře nemáš signál tak je to problém. LAN podle toho co jsem četl funguje jen pro koncové zařízení, ne pro dotažení LAN, což je ti k ničemu. Vlastně zjednodušeně ty nechytneš na mobilu wifi, ale od téhle krabičky očekáváš, že wifi vezme a pošle dál.
Ty potřebuješ APčko, ideálně s více porty abys mohl zapojit apčko místo pc ve 2. patře a tam vysílat wifi. A nebooo dát nejdříve switch a do jednoho portu apčko a do druhého dosavadní PC.

alza.cz/...

outak
hodnocení

Rozumím pane, ale já to měl myšlené trochu jinak. Zaprvé notebooky wifi berou, tak to očekávám i od toho přístroje a když si mobil pak bude brát signál z něj, který je cca 3 metry vedle, měl by být silný a ne tak přes patro...

Za druhé, to heblo jsem neměl zapojené v té místnosti, kde už se signálem na mobilu bojuju, ale ve vedlejší místnosti, které není ze šikma od routeru, ale přímo nad routerem, tzn. místo cca 12m vzdálenosti je třeba jen 6m a hlavně přes strop jenom, ne takto přes strop + stěna...

A když už to heblo mám, tak bych byl raději, kdyby se mi podařilo zprovoznit ho a fungovalo by mi to, signál byl OK, problém byl ten, že když jsem se mobilem připojil na router, pak na to, tak to zkapalo a mobilem jsem se nepřipojil už nikde, router jsem musel restartovat...

Ano, i jiný router jde použít, akorát se použijí jen LAN porty, zakáže se DHCP a IP pro to zařízení dáš klidně automaticky z DHCP (bude přidělovat hlavní router). Další nastavení je stejné (kanály, SSID,šifrování).

Podívej, já nevidím důvod proč ti zkapal hlavní router, musel bys sem hodit nějaké obrázky nastavení obou zařízení, dokud se nebavíme konkrétně tak nevím. Třeba to máš rozbitý?

outak
hodnocení

Jo jo chápu.. Pokusím se vyfotit obě zařízení a poslat tady, zatím díky :)

outak
hodnocení

P.S: Mám doma i původní router, než jsem přešel k O2, ten by taky šel jako AP použít, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]