Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlobí nový akumulátor

Od: blechta® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

před několika dny jsem si pořídil novou baterii do notebooku Sony Vaio VPCEJ3B1E, koupil jsem baterii o větší kapacitě, než originál (originál 4000mAh, nová má 7600mAh). Jelikož jsem si jí nechal zaslat poštou, tak odeslání zpětpovažuji až za jako poslední možnost, nejdříve chci zjistit, jestli není problém někde jinde..

Problém spočívá v tom, že při nabíjení baterie, ze nabíjení při cca. 60 - 70% zastaví a dále nepokračuje.. Notebook byl na nabíječce celkem 11 hodin, a za tu dobu se baterie prostě nedobyla. Při prvním použití, jsem postupoval podle návodu od výrobce, tj. pro vložení dobít na maximum a vybít, to celé opakovat asi 3x... Takže jsem baterii nechal nabít na 100%, a potom úplně vybil, notebook zamovolně natvrdo chcípnul při 20%, a po připojení nabíječky se vůbec nechtěl nabít (ani dioda nesvítíla, po nabootování OS, win tvrdily, že není vložena baterie) Odpojil jsem nabíječku, i baterii, vložil baterii, a pak i nabíječku, vše zase fungovalo jak má, jenže při tom prvním nabíjení z 0 na 100% se to zadrhlo při cca 73%, a dále nepokračovalo, dokud jsem neodpojil nabíječku a opětovně nepřipojil, pak se baterie nabila na 100%, ccelý tento problém se dnes opakoval znovu, večer zapojím na nabíječku a ráno nabíjení furt svítí, nicméně v win tvrdí, že je nabito na 61% a že ještě bude trvat cca 2 hodiny, což není pravda, protože i po dvou hodinách se nic nezmění. Přes HWMonitor sleduji nabíjení v mWh, a odpovídá přesně tomu, co tvrdí windows. Proto tedy, než za své vlastní peníze odešlu baterii zpět a budu doufat, že mi jí vůbec vrátí, tak bych chtěl vyzkoušet všechny ostatní možnosti, přecijen, když mně baterie i s poštou stála 2239,- tak mně to celkem štve..

Model je: VGP-BPS26

Kapacita: 7600mAh

Výrobce: FULL-POWER.CZ

Předem děkuji za vaše rady..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

0x

Nic nevymýšlej a REKLAMUJ !

rqwope*
hodnocení

0x

Podle všeho se jedná o neoriginální a nekompatibilní příslušenství. Dopadlo to ještě dobře, mohlo dojít i k poškození ntb, což ostatně nelze vyloučit.

hodnocení

0x

Bohuzel neorigo baterie , nevim co chces vymyslet , ale vypada jako spatna a reklamace se te nevyhne.

111®
hodnocení

0x

jednak se to řeší tak, že se baterie vyjme, spustí se NB bez baterie a nechá se najet systém, pak se NB zys vypne, odpojí se od nabíječky, vloží se baterie a zapne se, nechá se najet, a teprve pak se připojí zdroj.
To úplné vybití baterii moc neprospělo, pokud předpoklídím že se jedná o Li-on...kdyby to byl Ni-Mh, nebo Ni-Cd tak to bz šlo ale u Li-on se to tak nedělá...i když to výrobce píše, víte vy kdo ten návod koncipoval a jaké má vědomosti?

hodnocení

0x

Tato baterie lze za 1756 Kč koupit s kapacitou 7800 Ah například na c-baterie.cz, které mají 2800 recenzí. I tam samozřejmě můžete koupit vadný kus, ale máte výrazně vyšší šanci uplatnit záruku.

Člověk, který vám ji prodal, má všeho všudy 6 recenzí, z toho jednu, kde z něj peníze za nedodané zboží údajně vymámil až s pomocí právníka. zbozi.cz/...

Podle mého odhadu máte tak 20% šanci, že u dotyčného uplatníte záruku po dobrém.

doplněno 11.12.16 23:26:

Máte pravdu, omlouvám se. U jakého prodejce jste ji tedy koupil?

doplněno 12.12.16 15:15:

OK, neviděl jsem, že je to odkaz, psal jsem z mobilu. Můžete se ještě podívat, jestli podporu kalibrace baterie nemáte v BIOSU. Některé notebooky to tam mají. Ono to v zásadě zase neudělá nic jiného, něž že to tu baterii vybije, ale mohlo by se tak třeba zresetovat nějaké počátadlo kapacity.

hodnocení

Dobrý den. Vámi zmiňovaná recenze, je recenzí na úplně jinou firmu.. fullpower.cz prodává motorové oleje, kdežto mnou zmiňovaný full-power.cz prodává akumulátory..

hodnocení

přečtěte si mou předchozí odpověď ještě jednou, dal jsem tam i link na správného výrobce ;)

jarinaco
hodnocení

0x

co když je to jeho chyba, žejeho notbeook si umane ukončit nabíjení. například dell laptopy mají možné nastavení ukončení nabíjení, třeba on to omylem má zaplé a diví se. Další možnost je že ani ne, ale windows, pokud řídí napájaní, má stará data o kapacitě nabíjení (týká se běhu v OS:ú)

martindonc*
Ta nabíječka nemá sílu ji nabít do plna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]