Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotografie-jakou uložit příponu? jpg,pdf,raw?

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

mám fotografii kterou jsem v photoshopu upravil na rozměry 90x70cm a tak bude i tisk na platno. V čem nejlepe uložit tu fotografii? jpg, pdf, bmp, raw?

děkuju za pomoc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to rastr, takže .jpg, nebo do formátu, kterou požaduje firma, kde si necháte obraz tisknout :)..

hodnocení

0x
U většího formátu doporučuji spíše tiff(pozor ale na velikost souboru), nebo jpg v kvalitě 100(nejmenší komprese). Jinak lab určitě dá na dotaz doporučený formát/parametry.

jarina
hodnocení

0x

ani jedno boha jeho. vychází ta fotka z rawu nebo jpg fotky., má klasicky 8ibit hloubku?

hodnocení

0x

png :)

(pdf ani raw není obrazový formát, jpg může při nevhodné kompresi tvořit artefakty)

figurek*
hodnocení

0x

formáty pdf nebo raw rozhodně nepoužívat.

Radím jpg, png nebo bmp.

Jinak si myslím, že na formátu jpg nebo png nebo bmp až tak moc nezáleží. Možná by bylo lepší si předem zjistit, s jakým formátem pracuje ona velkoplošná tiskárna. Klidně může stát, že fotografii uložíte jako jpg nebo png a tiskárna si z ní tak jako tak udělá bmp. Ale jak jsem psal, je celkem jedno, s kterým z těchto formátů přijdete. Tiskaři si poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]