Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra od STEAM chce lepší directx - proč?

Od: ivason odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zakoupil jsem přes STEAM hru a při jejím spuštění mě vyskočí steamovská tabulka s chybou že tato hra vyžaduje nejnovější ovladač directx. Ta hra je stará asi 13let. Já mám windows 7 a mám nainstalovaný directx verzi 11, která je ve windowsech. Vůbec tomu nerozumím co to po mě chce. Ta hra před 13ti lety určitě běžela i na na verzi directx 9.0c. Děkuji za vaše názory!

doplněno 04.12.16 08:15:

Ještě doplním, mám vypnuté aktualizace Windows 7.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

0x

Tak si ty aktualizace zase pěkně zapni.Už není nutné je vypínat,přechod zadarmo se už nekoná.

ivason
hodnocení

V aktualizacích je directx?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, aktualizace OS s tím nemají nic společného. Já mám spíše dojem, že takto stará hra není určena pro OS WIN-7, tak by možná šla spouštět přes změnu kompatibility na starší OS Windows (asi OS WIN-XP) ve Vlastnostech spouštěcího souboru EXE. Ovšem, snad znáte systémové požadavky oné hry (pro jaký je OS, 32-bit nebo 64-bit apod.). Zdravím!

doplněno 04.12.16 09:27:

ivason - a jak to dopadlo, když zkusíte změnu OS na ten starší?

doplněno 04.12.16 09:37:

ivason - nemáte zač. Jo, Windows někdy "kecají" a problém je jinde, než píše chybová hláška. No, hlavně, že už to funguje.

ivason
hodnocení

Minulý rok jsem ji hrál ale nebyl to original...na tom stejném pc.

ivason
hodnocení

Supeeeer Bene, funguje, dal jsem kompaktibilitu s windows xp servise pack 2 a už to valí. Moc děkuji... Ale nemuselo to vyhazovat chybu s directxem, to mě zmátlo. Ještě jednou díky za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]