Nejste přihlášen/a.
Zdravim, po letech jsem spustil program na ukazatel stavu HDD a toto mi ukazuje. Program "CrystalDiskInfo"
Zkoušel jsem kontrolu v HD Tune Pro "Error Scan" a po skenovani mi to píše 0 poškozených bloků, ale toto asi není podstatné. Problem bude hádám u těch přemapovaných sektorů. Pevný disk jede od sprna 2005 doteď, pc zapínám téměř každý den. Tedy 11 let, což asi ujde docela? Přikládám screen.
Předpokládám, že pravidelně zálohujete a že se nejedná o PC v nějakém kritickém provozu, kde by selhání mělo velké následky. Ta čísla obyčejně znamenají něco jiného, než co si pod nimi člověk představuje. Takže tyto údaje si uložte a třeba za měsíc se podívejte, jestli jsou stejné (pak je to celkem dobré), nebo se mění (pak hdd postupně odchází a bude čas mít připravený jeden záložní).
Teplota 109oC je známka přidřeného ložiska, stejně tak počet pokusů o roztočení. Obávat se? Vyměnit bez obav!
1) musíš koukat na RAW hodnoty
2) uživatel by si mohl přepnout zobrazení ne DEC místo HEXa
3) růžný výrobci ukazují SMART trochu jinak, respektivě používají různé hodnoty a tyhle programy je často nečtou (neinterpretují) tak jak by výrobce chtěl, chce to brát orientačně
4) disk půjde pomalu do kytek, ale tenhle stav se může urdžet ještě roky, tím neřikám nezálohovat, případně nevyměnit disk za rychlejší, ale udělal bych chkds s testem x: /R a a bude jasno jak jsou na tom přemapované sektory
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.