Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emarketing na soc.sítích-kdo rozumí?

Od: yourlady* odpovědí: 5 změna:

Ahojda, předesílám, že se neptám proto, že bych to chtěla profesně využívat, jen mě to zajímá. Četla jsem v rozhovorech s Benem Cristovao a Leošem Marešem, že mají značné finance z návštěvnosti na sociálních sítích. Vůbec tomu nerozumím. Zpěvák tedy udělá videoklip, umístí ho na svůj profil a co je dál? Jak z toho profituje? Nebo třeba jak z toho profituje moderátor Leoš Mareš? A co blogerky? Někde říkala Dominika Myslivcová (teď ji nehodnotím, mluvím jen o emarketingu),že svůj blog a profil na soc. sítích (FCB a Twitter) považuje za několikamilionovou hodnotu. Takže profesionální blogerky žijí z toho, že když mají návštěvnost, umístí na jejich blog např. firmy svou reklamu? A proč je pro ně tak důležitý FCB a Twitter? Budu ráda, když mi to někdo vysvětlí, jsem žena v domácnosti, v tomhle mi ujel vlak [:)] .Chci se poučit. Dík moc a hezký den!:-D*srdce*:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vydělávají si reklamou - jistě jste si všimla, že v posledních letech se na internetu objevila spousta reklamních bannerů, před skoro každým videem na youtubu musíte shlédnout jednu až dvě reklamy no a pokud máte nějaké často navštěvované www stránky, nebo profil na facebooku, nebo videoblog na youtube ... tak inzerentům se "vyplatí" vám platit za to, že se na vašich stránkách bude objevovat jejich reklama. Kdysi jsem sám toto zkoušel a vydělávalo mi to asi 5-7 tisíc měsíčně a to jsem měl prachbídnou návštěvnost... někteří lidé si vydělávají tímto způsobem desítky i stovky tisíc. Proč myslíte, že je najednou tolik blogerů, vlogerů, youtuberů, různých youtube kanálů lákajících na další a další videíčka? Prachy :)

yourlady*
hodnocení

Dík.A jaký je rozdíl mezi vlogerem a blogerem? :) A když jste tedy sám tohle zkoušel,kde jste bral firmy,která vám platily?To jste je naslepo nějak oslovoval? Nemíním do toho fušovat,jen mě to zajímá,neumím si to představit,jak někdo píše blog nebo dává na youtube videa a shání si někde firmy *hi* Děkuji za odborné vysvětlení :)

Vloger vytváří videa, zatímco bloger vytváří blogy. Vloger natáčí videa o kterých si mysli, že budou lidi zajimat. A blog je od slova log, neboli stránka, na které píšete "pod svou identitou". Dalo by se říci, že bloger je někdo, kdo si píše svůj "deníček" a sdílí ho s ostatními. Jak se ráno cítil, když se probudil...co udělal potom, jak se u toho cítil... co si dal k snídani...jaký z ní měl pocit...doplněno je to většinou i fotkama. Jsou lidé, kteří toto sledují. Pak už stačí jen oslovit firmu, jenž distribuuje reklamu. V praxi to znamená si vytvořit účet u distributora, vlozit do zdrojového kódu svých stránek jejich kód a v tu chvíli už vám budou naskakovat reklamy. Kdokoliv navštíví vaší stranku, tomu se zobrazí reklama, za kterou distributor inkasuje peníze a poměrnou část dostanete i vy. Je to stejné jako s jakoukoliv reklamní plochou... např máte auto...chcete aby vydělávalo, tak oslovíte firmu, která vám nalepí na dveře reklamu napr.na kondomy a v tu chvíli vydělá firma, kterou jste oslovil, vyděláváte i vy za znehyzdeni svého auta a prý vydělá i firma, co to celé zaplatila...
doplněno 30.11.16 23:38: EDIT: pokud Vás to zajímá, shlednete český film Czech Made Man. Hraje tam J.Budar
doplněno 30.11.16 23:50: Jinak není náhodou, že najednou vzniklo spousta videi, kde ženy ukazují na YouTube jak hubnou, jak vaří, jak cvičí yogu, jak se malují, nebo i jen jak spadly z židle...a není náhodou, že náhledový obrázek ukazuje erotickou situaci, přičemž video je úplně o ničem jinem...i taková kravina může za den vydělat tisíce. Je to o tom, mít nejvíce "sledovatelu". ...
yourlady*
hodnocení

děkuji za vysvětlení!:)

iz*

Zásadu vysvětlil Yakub.

Já jen doplním to, co řada lidí přehlíží: Základem je kvalitní vlastní (!) obsah → bez něj nezískáte návštěvníky a bez dostatečného počtu návštěvníků žádná firma nezadá reklamu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]