Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:

Dostal jsem jakýsi předmět, vybavený konektorem USB. Při stisknutí středu kotoučku to cvakne, jde tedy o nějaké tlačítko. Ani na předmětu, ani na jeho krabičce není nic, z čeho by se dalo usoudit, o co jde. Jen výrobní číslo 12330400 a že je to vyrobeno v Čině. K čemu to je?

doplněno 28.11.16 09:22:

Slavco - že je to produkt firmy ANECT mě kupodivu napadlo taky. Ale ani na Vašem odkazu jsem nezjistilt, na co jsem se ptal. K ČEMU je to dobré?

doplněno 28.11.16 10:04:

ria - ohřívač to zcela určitě není. Průměr to má 60 mm, vysoké to je asi 13 mm. Žádné otvory to nemá. Horní, mírně vyklenutá plocha se dá cca o 1 mm stisknout, při čemž se ozve lehké lupnutí (asi jako tlačítko myši).

S tou firmou máte asi pravdu, bude to jen propagační potisk. Přítelkyně to kdysi dostala na jakémsi školení o bezpečnosti v kybernetice.

Nejjednoduší by asi bylo, prostě to připojit k PC a zkusit, co to bude dělat. Jenže se mi nechce zaplevelit si PC dalším (pravděpodobně zbytečným) SW, když nevím o co jde.

Co to je?
Co to je? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Uspávací tlačítko

Tedy abych odpověděl: Je to k ničemu :)

doplněno 28.11.16 12:24:

Na matení šéfa je to taky k ničemu. Poněvadž když šéf přichází, chce něco vědět a pokud se neptá, co bylo k obědu, pak to něco z 99% zjistím v PC. Takže, žádné prudké pohyby, hezky pomalu levou ruku na klávesnici a Alt+F4 *uspech*. Stejně mám pocit, že šéf netuší, že okno jde zabít i jinak, než křížkem v rohu.

hodnocení

0x

Žeby to bol jeden z ich produktov? anect.com/...

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, to logo tam může být, že jde o prapagační výrobek a není to výrobce.. Nemůže to být na ohřev nápojů? Jak to vypadá z druhé strany? Byly by tam otvory na odvětrávání :)..

hodnocení

0x

co tu udělá po připojení k pc? snaží se to nějak instalovat?

hodnocení

Pozdě! Už jsem na to přišel sám *smich*. Než jsem si stačil přečíst Vaší odpověď, přece jen mi to nedalo a tu potvoru jsem připojil. Okamžitě se automaticky nainstalovala. Je to skutečně uspávací tlačítko. Takže mám (jak jsem tušil) další zbytečný SW v PC :(.

doplněno 28.11.16 10:24:

No, zas tak zbytečné to být nemusí. Když například zjistíte na poslední chvíli, že se k Vám blíží šéf, a vy zrovna koukáte na něco, na co byste neměl, stačí rychle plácnout do tohodle čudlíku a PC okamžitě usne. Po odchodu šéfa PC normálně vzbudíte a můžete ve své činnosti pokračovat. *haha*

Ale je fakt, že doma to asi moc smysl nemá *nevi*

doplněno 28.11.16 12:17:

ernie - Tak restartovat jsem nemusel, PC se po probuzení rozběhlo přesně tam, kde usnulo (WIN 7). Akorát že bez zvuku (takže vlastně jo, restartovat jsem musel :(). Nechcete to někdo? Dám za odvoz! ;)

krtek*

no to nevím..já být váš šéf tak se vás hned zeptám proč máte počítač vypnutý když máte na něm pracovat :))

Aktualizace, musel jsem restartovat :)

ovczaak*

magdon,počítám,že ernie s restartem reagoval na krtka *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]