Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem jakýsi předmět, vybavený konektorem USB. Při stisknutí středu kotoučku to cvakne, jde tedy o nějaké tlačítko. Ani na předmětu, ani na jeho krabičce není nic, z čeho by se dalo usoudit, o co jde. Jen výrobní číslo 12330400 a že je to vyrobeno v Čině. K čemu to je?
Slavco - že je to produkt firmy ANECT mě kupodivu napadlo taky. Ale ani na Vašem odkazu jsem nezjistilt, na co jsem se ptal. K ČEMU je to dobré?
ria - ohřívač to zcela určitě není. Průměr to má 60 mm, vysoké to je asi 13 mm. Žádné otvory to nemá. Horní, mírně vyklenutá plocha se dá cca o 1 mm stisknout, při čemž se ozve lehké lupnutí (asi jako tlačítko myši).
S tou firmou máte asi pravdu, bude to jen propagační potisk. Přítelkyně to kdysi dostala na jakémsi školení o bezpečnosti v kybernetice.
Nejjednoduší by asi bylo, prostě to připojit k PC a zkusit, co to bude dělat. Jenže se mi nechce zaplevelit si PC dalším (pravděpodobně zbytečným) SW, když nevím o co jde.
Tedy abych odpověděl: Je to k ničemu
Na matení šéfa je to taky k ničemu. Poněvadž když šéf přichází, chce něco vědět a pokud se neptá, co bylo k obědu, pak to něco z 99% zjistím v PC. Takže, žádné prudké pohyby, hezky pomalu levou ruku na klávesnici a Alt+F4 . Stejně mám pocit, že šéf netuší, že okno jde zabít i jinak, než křížkem v rohu.
Pozdě! Už jsem na to přišel sám . Než jsem si stačil přečíst Vaší odpověď, přece jen mi to nedalo a tu potvoru jsem připojil. Okamžitě se automaticky nainstalovala. Je to skutečně uspávací tlačítko. Takže mám (jak jsem tušil) další zbytečný SW v PC
.
No, zas tak zbytečné to být nemusí. Když například zjistíte na poslední chvíli, že se k Vám blíží šéf, a vy zrovna koukáte na něco, na co byste neměl, stačí rychle plácnout do tohodle čudlíku a PC okamžitě usne. Po odchodu šéfa PC normálně vzbudíte a můžete ve své činnosti pokračovat.
Ale je fakt, že doma to asi moc smysl nemá
ernie - Tak restartovat jsem nemusel, PC se po probuzení rozběhlo přesně tam, kde usnulo (WIN 7). Akorát že bez zvuku (takže vlastně jo, restartovat jsem musel ). Nechcete to někdo? Dám za odvoz!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.