Nejste přihlášen/a.
Plánuji prodat PC s windows XP. Potřebuji odstranit všechny nepotřebné programy a vymazat všechny data.
Co by jste doporučili?
Nějaký program na přepisování disků. Například CCleaner. Samotné formátování nepomůže. V principu jsou smazaná data na disku stále, jen je jejich umístění označené jako volné místo, které se v případě potřeby použije (přepíše). Program na přepis udělá toto u celého disku, jen je to náročné na čas. Na obrázku vybrat počet přepsání a zaškrtnou disky ke smazání:
lego,tím "instal win xp"si právě nejsem úplně jistý. nedávno tu psal,tuším,galapetr o problému s aktivací xp-ček. uniklo mi,jestli to nějak a jak vyřešil... - poradte.cz/...
Asi pred rokem jsem delal instalaci WIN XP a vse probehlo dobre.
Koukal jsem na Tvuj odkaz a jen dodam ze IE uz dlouho nepouzivam.
Zformátujte disk. Pokud na disku byla nějaká citlivá data, které nechcete aby se někam dostala, tak je nutné použít speciální utilitu, která ten disk nejen sformátuje, ale i několikrát přepíše nesmyslnými daty, takže již původní data nelze obnovit. Teď si ale bohužel nemohu vzpomenout, jak se ta utilita jmenuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.