Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymazat PC před prodejem mimo windows xp

Od: radarbrdy* odpovědí: 14 změna:

Plánuji prodat PC s windows XP. Potřebuji odstranit všechny nepotřebné programy a vymazat všechny data.

Co by jste doporučili?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nějaký program na přepisování disků. Například CCleaner. Samotné formátování nepomůže. V principu jsou smazaná data na disku stále, jen je jejich umístění označené jako volné místo, které se v případě potřeby použije (přepíše). Program na přepis udělá toto u celého disku, jen je to náročné na čas. Na obrázku vybrat počet přepsání a zaškrtnou disky ke smazání:

Jak vymazat PC před prodejem mimo windows xp

hodnocení

0x

FORMAT C (+ FORMAT dalsich pripadnych disku).
Instal WIN XP.

ovczaak*

lego,tím "instal win xp"si právě nejsem úplně jistý. nedávno tu psal,tuším,galapetr o problému s aktivací xp-ček. uniklo mi,jestli to nějak a jak vyřešil... - poradte.cz/...

Asi pred rokem jsem delal instalaci WIN XP a vse probehlo dobre.
Koukal jsem na Tvuj odkaz a jen dodam ze IE uz dlouho nepouzivam.

yyy

Dělal jsem to před 14 dny a vše jede v pohodě.

radce*
hodnocení

0x

Zformátujte disk. Pokud na disku byla nějaká citlivá data, které nechcete aby se někam dostala, tak je nutné použít speciální utilitu, která ten disk nejen sformátuje, ale i několikrát přepíše nesmyslnými daty, takže již původní data nelze obnovit. Teď si ale bohužel nemohu vzpomenout, jak se ta utilita jmenuje.

didikk
hodnocení

0x

Zdravím, já bych to až tak nehrotil, jednoduše to vymažte. Pokud tam máte nějaké erot. fotky, tak to chápu, ale jestli to jsou třeba jen vypracované tabulky, tak by nemuselo vadit. Je to na Vás.

hodnocení

0x

Někteří rádcové si nevšimli, že systém se mazat nemá.

Dobře, tak přepsat volné místo :)

Jak vymazat PC před prodejem mimo windows xp #2

To ale musí napřed to volné místo vytvořit normálním smazáním (DELETE) těch datových souborů, není-liž pravda?

Ano, psal jsem o tom nahoře.

To jsem nikde nanasel:-/

jabraka*
hodnocení

0x

Umístit disk do vysokofrekvenčního magnetického pole.

JB

A systémové soubory operačního systému jsou vf magnetickému poli odolné? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]