Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na EXCEL?

Od: jezevec* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, prosím poraďte mi...

Potřebuju jednoduchej vzorec v excelu. Aby se mi do sloupce D automaticky počítal rozdíl mezi hodnotami ve sloupci B a C. Příklad - ve sloupci B je uvedeno 60, ve sloupci C je uvedeno 100 a já potřebuju, aby se mi do sloupce D automaticky vyplnilo 40.

Jsem na tohle úplně pitomej, takže jsem si kliknul na pole D1 a napsal vzorec =(C1-B1). To funguje. Ale jak to aplikovat na všechny řádky abych nemusel vzorce vyplňovat ručně? Myslím jako abych do pole D34 nemusel psát =(C34-B34), do pole D35 nemusel psát =(C35-B35) atd...

Pochopíte prosím někdo a poradíte?

Díky moc!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

3x

No tak si najeďte myší na pravý dolní roh buňky, ve které je ten vzorec, stiskněte levé "myšítko" a jeďte dolů až kam budete potřebovat.

jezevec*
hodnocení

Ou jééééééééééééééééééééééééééé!

Děkuji ti, dobrá vílo! :-D

nikdo*
hodnocení

0x

A když si na tu značku vpravo dole dvakrát kliknete, tak se automaticky vyplní sloupec vzorci tak daleko, jak bude mít ve vedlejším sloupci hodnoty nebo vzorce. Jakmile najde první prázdnou buňku, vyplňování se přeruší. Což múže být nepříjemné, pokud nemáte souvislý sloupec hodnot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]