Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím o radu, mám laserovou tiskárnu OKI C301dn, která podporuje síť. Doma mám jeden router, kterm se připojuji na internet a kterým je rozveden internet. Jelikož tiskárna nemá wifi, chci to vyřešit tak, že tiskárnu spojím síťovým kabelem s druhým routerem a tento router se bude připojovat do sítě pomocí wifi. Router je Tenda a používám tento návod (router je TENDA W311R), viz sekce WDS bridge: tenda.cz/... Vše je ok až do kroku 3.4 kde po vypnutí DHCP se už nejsem schopen do routeru přihlásit a oveřit tak jeho funkci-jak se do routeru dostanu? Poradíte zkušenější síťaři kde může být chyba? nebo nemáte tip na pokud možno co nejjednodušší návod jak tuto tiskárnu dostat do sítě? Potřebuji aby byla přístupná přes wifi.
Kdybych to takhle nepotřeboval mít, tak to sem nepíšu, ale díky za názor . První router je a musí být z technických a praktických důvodů o patro výše. A tiskárna o patro níže, kabel není možné mezi patry z praktickcýh důvodů natáhnout..Zároveň si od tohoto řešení slibuji, že mi druhý router zlepší dosah signálu. Píšu to sem v naději, že třeba někdo řešil obdobný problém.
Opravdu to děláš zbytečně složitě.
Pokud máš volný ethernetový port v domácí síti, tak tam kabelem připoj tiskárnu.
Pak když zadáš do prohlížeče na počítači IP adresu tiskárny, tak se ti ukáže nějaká informační stránka tiskárny OKI.
Pokud ti to nepojede, tak připoj i počítač do sítě kabelem a zase zadej IP tiskárny.
Když tady to rozchodíš, tak potom můžeš řešit další varianty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.