Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlížeč od Seznamu

Od: aloisb® odpovědí: 14 změna:

Mám OS Windows Vista a neustále se mi v prohlížeči CHROME objevuje hláška, že v tomto OS se již neaktualizuje. Mám si nainstalovat prohlížeč od Seznamu nebo se vrátit k staré dobré Mozzile Firefox? Nebo ještě jiný?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrx
hodnocení

2x

Dobrá je nejnovější opera.dřív to bylo strašné ale ted je to super.Sám mám operu.

hodnocení

Díky za tip, zkusil bych tu Operu, ale nevím, jak to mám udělat : Napřed nainstalovat OPERU, pak přetáhnout záložky z CHROME a pak ho odinstalovat?

V opeře je přímo u správy záložek tlačítko na import záložek z jiných prohlížečů. nebo tady tomasfenyk.cz/... je trošku krkolomějsi řešení. Sice sto let staré ale podle mě funkční.

ovczaak*
hodnocení

0x

o tom prohlížeči od seznamu tu už je někde psáno..moc dobře ta diskuze pro něj nevyzněla,hlasuji pro firefox...

jarina
hodnocení

0x

tenhle prohlížeč je nedodělěk, který toho umí ještě méně než chrome a to je co říct! Neumí ani doplňky, možná nemá ani url fditler

hodnocení

0x
Prohlížečů je mnohem víc, je z čeho vybírat. Důležitější jsou záplaty pro flash apod...

hodnocení

0x

A co tak ho (gugl) třeba 1 za měsíc odinstalovat a znovu naistalovat-nainstalujete aktualizovanou verzi

doplněno 24.11.16 12:33:

nevím nejsem nějaký expert ale do nedávna jsem měl na XP ten samí problém a prostě jsem chrome odinstaloval a nazpět a chvíly fungoval bez problému

Ale tam jde o to, že nové verze už prostě vistu nepodporují, myslíš, že když uděláš novou instalaci tak se něco změní?

doplněno 05.12.16 20:45:

Řekl bych, že si naistaluješ starou verzi, chrochtáš jak to běhá a pak proběhne aktualizace ;)

hodnocení

Task co radíš, mavericku?

Na Vistě bych radil Firefox, ten se aktualizuje i pro xpčka

jarina

chrome od google má šmírovací funkce. a nějaké další věci (tuším že flash+autoupdate+více podpor. videokodeků).

Chromium je totéž, bez těch šmíráků navíc(tuším snad kromě jen identifikace v google search, což jde "jednoduše" eliminitovat redifinicí vyhledávačů).

s flashem je to horší...

hodnocení

0x
Pokud pc není na hraní či spešl software, zkusil bych linux. Mint, ubuntu, fedora apod. Aktualizace fungují, chrome je podporován(jmenuje se chromium). V linuxu taky není třeba hrotit antivir apod.
hodnocení

A není LINUX moc náročný na procesor a paměť? Radši bych se vrátil k Mozzile.

Náročnost Linuxu na procesor a paměť ... to zálezi které distro zvolíš. Existují plyne funkční systémy které běží na Pentiu a 256mega Ram (předposlední verze Puppy Linux). Pc linunuxOs, Lubuntu i Mint se taky dají používat s ramkou 1giga. Pro tebe ale bude stejně nejjednodušší použít firefox nebo zkusit to chromimu. Poměrně nenáročný je i celkem nový prohlížeč Vivaldi. Ten vytváří programátoři kteří dřív dělali Operu ale nelíbilo se jim že přešla na jádro od gůglbordelu. Firefox je asi volba nejlepší protoze bez problémů bere update na flash a je do něj milion funkčních doplňků. Akorát mi připadá že čím novější liška tím je línější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]